N. Puteikiui prieš teismą stoti neteks

Politika

Prokuratūra praneša nutraukusi Vilniuje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo Lietuvos televizijos Naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio apšmeižimo.

„Mano pareiškimai apie Matonį grįsti finansų ministerijos išvadomis dėl Matonio ginamo verslininko Dariaus Nedzinsko veiksmų Trakų autobuso stoties teritorijoje”, – sakė N. Puteikis, asmeninio archyvo nuotr.

Tyrimas buvo pradėtas gavus A. Matonio pareiškimą dėl klaipėdiečio Seimo nario Naglio Puteikio neva nepagarbių teiginių vienoje televizijos laidoje jo atžvilgiu. Vėliau Seimo narys nepagarbiai apie A. Matonį esą atsiliepė viešų pasisakymų Seime metu bei kitose žiniasklaidos priemonėse ir socialiniuose tinkluose.

Prokuratūra, išnagrinėjusi ikiteisminio tyrimo metu surinktus faktinius duomenis, praneša nustačiusi, kad N. Puteikio viešai išsakyti teiginiai turi neigiamą bei užgaulų A. Matonio, kaip asmens, vertinimą, yra žeminantys ir paniekinantys, tačiau, prokuratūros teigimu, tokios aplinkybės turi būti vertinamos tik kaip įžeidimas, o ne šmeižtas.

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė Naglio Puteikio pasiteiravo, kaip jis vertina tokį jam palankų prokuratūros sprendimą.

„Mano pareiškimai apie Matonį grįsti finansų ministerijos išvadomis dėl Matonio ginamo verslininko Dariaus Nedzinsko veiksmų Trakų autobuso stoties teritorijoje. Mano pareiškimas grįstas prokuratūros ieškiniu, siekiant nutraukti valstybei nenaudingą mainų sutartį, kuria Nedzinskas nori iš valstybės paimti sklypą Trakų autobuso stoties rajone”,  – sakė klaipėdietis Seimo narys.

Jo teigimu, kompetentingos valstybinės institucijos nustatė tą patį, ką jis ir kalbėjo, o A. Matonis parengė 5 reportažus, kurie esą buvo išskirtinai palankūs Dariui Nedzinskui.

„Tuose reportažuose ne tik buvo šlovinamas Nedzinskas, bet ir buvo niekinamas valstybei atstovaujantis Trakų nacionalinis parkas”, – teigė  N. Puteikis, pridūręs, jog apie tai jis viešai kalbėjo ir Seime, ir vienoje TV laidoje.

„Aš visada akcentavau, kad Matonis, gaudamas iš valstybės biudžeto pinigus, daro taip, kad jo reportažuose yra tik viena nuomonė, o ne abiejų besiginčijančių pusių”, – apibendrino teismo dėl šmeižto išvengęs Seimo narys.

Prokuratūros pranešime primenama, kad įžeidimas nuo 2015 m. liepos mėn. baudžiamosios atsakomybės neužtraukia, o juo padaryta žala asmens garbei ir orumui gali būti atlyginta pagal civilinį ieškinį.

A. Matonis dabar turi teisę pats asmeniškai civiline tvarka kreiptis į teismą, jei mano, kad Seimo narys savo teiginiais įžeidė jo garbę ir orumą.

Žurnalistas savo „Facebook” paskyroje nurodo tai jau padaręs anksčiau. Dalinamės jo viešai paskelbtu įrašu:

Vilniaus apylinkės prokuratūra nusprendė, kad Seimo narys Naglis Puteikis manęs neapšmeižė, bet tik žeminančiai ir paniekinančiai pasisakė, ir tai gali būti vertinama kaip įžeidimas. Neslėpsiu, esu nemaloniai nustebintas, nes neįsivaizduoju, kaip galima akivaizdžiau apšmeižti žmogų, nei apkaltinus jį padarius nusikaltimą – prekiavus poveikiu – ir dar pareiškus, jog tai esąs faktas. Pasitarsiu su teisininkais, kaip tai daroma, ir skųsiu tokį sprendimą. Į teismą su civiliniu ieškiniu dėl garbės ir orumo pažeidimo kreipiausi jau anksčiau.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Nebalsuokite už „Klaipėdos energijos“ privatizuotojus, nes jie didina komunalinius mokesčius

Mūsų partija, vienintelė iš visų Klaipėdos rinkimų dalyvių, žada konkrečią paramą smulkiam ir vidutiniam verslui (cituoju šiuos punktus straipsnio pabaigoje). ...
2023-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This