Prie Somalio tarnavusiems kariams – medaliai

Uostas ir jūra

Ketvirtadienį Lietuvos kariuomenės Autonominės laivo laivų apžiūros grupės (ALAG) kariai, grįžę iš Europos Sąjungos (ES) karinės jūrų operacijos ATALANTA, Klaipėdoje bus apdovanoti krašto apsaugos sistemos medaliais. Juos pasveikins Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kpt. Arūnas Mockus.

Ketvirtoji Lietuvos karių pamaina operacijoje, skirtoje kovoti su piratavimu ir plėšimais Indijos vandenyne prie Somalio krantų, buvo dislokuota nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos, ją sudarė specialiai šiai operacijai parengti 12 Lietuvos karių.

ALAG-4 operacijos metu vykdė Pasaulio maisto programos laivo „MV Esbjerg“, gabenančio humanitarinę paramą Somalio žmonėms, apsaugą.

Operacijos metu ALAG karių aprūpinimą organizavo ir koordinavo du Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Nacionalinės paramos elemento kariai.

2013–2018 metų laikotarpiu Lietuvos kariuomenė buvo dislokavusi iš viso keturias tokias karių grupes, tuo pačiu laikotarpiu buvo skiriamas ir vienas Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkas tarnybai operacijos ATALANTA kariniame laive įsikūrusioje pajėgų vadavietėje.

Lietuva operacijoje ATALANTA dalyvauja nuo 2011 metų, skirdama Karinių jūrų pajėgų štabo karininką operacijos vadavietėje Nortvude (Jungtinė Karalystė). ATALANTA buvo pradėta 2008 metų pabaigoje, reaguojant į itin išaugusį piratavimų skaičių prie Somalio krantų. Operacijoje dalyvaujantys karo laivai Adeno įlankoje ir Somalio vandenyse eskortuoja Pasaulio maisto programos laivus, gabenančius paramą Somalio gyventojams, atgraso ir sulaiko piratus, ginkluotus plėšikus operacijos rajone, palaiko kitas ES tarptautines operacijas ir organizacijas, siekiančias stiprinti jūrų saugumą ir pajėgumus regione.

Šiuo metu  operacijoje dalyvauja apie 1 tūkst. karių iš ES valstybių ir šalių partnerių, taip pat skiriami laivai ir orlaiviai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Piratų įkaitais buvę lietuviai jau pakeliui namo

Vyriausybės kanceliarija ir Nacionalinis krizių valdymo centras pranešė, kad piratų įkaitais paimtų dviejų lietuvių gelbėjimo operacija, vykusi nuo kovo 25 ...
2023-05-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Piratai laiko įkaitais ir du lietuvius

Lietuvos Vyriausybės Nacionalinis krizių valdymo centras praneša apie du piratų užgrobtame laive esančius lietuvius. Skelbiama, kad informacija Lietuvos institucijoms žinoma ...
2023-05-05
Skaityti daugiau

Miestas

Iš Klaipėdos - į septynias karines misijas

Penktadienį Klaipėdoje dislokuotame LDK Butigeidžio dragūnų batalione vyko iškilminga apie 40 Lietuvos karių išlydėjimo ceremonija į septynias tarptautines misijas Europoje, ...
2022-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This