Džiazo festivalyje – aistringieji kubiečiai „Havana Libre“

Kultūra

Birželio 7-9 dienomis Lietuvos uostamiestį sudrebinsiantis 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato dar vienus išskirtinius savo svečius – egzotiškuosius kubiečius „Havana Libre“.

„Jau tradiciškai festivalis pakvies savo žiūrovus pasimėgauti ne tik garsiausių pasaulio žvaigždžių pasirodymais, bet ir susipažinti su džiazo bei „world“ muzikos atlikėjais iš mūsų publikai dar mažai pažįstamų ar egzotiškų šalių. Tarp jų šiemet – ir „Havana Libre“, kurių atliekama muzika kupina tradicinio kubietiško atspalvio, pagardinto Ispanijos, Portugalijos bei Lotynų Amerikos senosios muzikos mokyklos prieskoniais. Jų repertuare išgirsite ir gerai žinomas Lotynų Amerikos dainas, kurios atliekamos „Havan Libre“ penketuko suskamba visiškai naujai, tarsi kitoje dimensijoje“, – pranešime cituojama Inga Grubliauskienė, Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.

2015-aisiais Havanoje susikūrusi grupė „Havana Libre“ suvienijo garsius ir pripažintus Kuboje atlikėjus. Vienas jų – tai perkusionistas Roberto Smith Izquierdo (Capitan), savo profesionalaus muzikanto karjerą pradėjęs 1990-aisiais, drauge su Lazaro Garcia, muzikinio judėjimo Nueva Trova Cubana pradininku. Vėliau jis dalyvavo ir garsios grupės „Medico de la Salsa“ albumų įrašuose, taip pat tapo pasaulinio garso būgnų ir perkusijos instrumentų gamintojų „Sabian LP“, „Gon Bops“ reklaminiu veidu bei kt.

Pagrindinis grupės balsas – tai išskirtinio tembro bei temperamento dainininkė Yunierkys Goris Maldonado, kuri savo pėdsaką jau spėjo palikti ir tris kartus „Grammy“ nominuotoje grupėje „Tiempo Libre“. Kiek vėliau ji prisijungė prie Kuboje garsios kabarė grupės „Copa Room“, drauge su kitais nacionaliniais Kubos dainininkais yra nuolat kviečiama dalyvauti kasmetinėje ir garsioje Kubos kompozitoriaus Juan Arrondo nacionalinėje šventėje bei kt.

INFORMACIJA

Daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme. 24-asis festivalis jau tradiciškai pakvies ne tik į garsiausių pasaulio ir Lietuvos džiazo muzikos žvaigždžių koncertus uostamiesčio širdyje, bet ir į nemokamas meistriškumo pamokas, seminarus ar įvarius kitus renginius.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms – birželio 7-9 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale. Daugiau: http://2018.jazz.lt/

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This