„Emerson Innovation Day” – Klaipėdoje

Verslas

Pluoštas pramonės atstovams aktualiausių temų, technologinių sprendimų gausa interaktyvioje parodoje ir galimybė užduoti rūpimus klausimus užsienio ekspertams – visa tai balandžio 24 d. Klaipėdoje vyksiančioje „Emerson Innovation Day“. Pirmąsyk į Lietuvą tokiu formatu žengiantis renginys lokaciją pasirinko atsižvelgus į išskirtinę pramonės, ypač sunkiosios, reikšmę uostamiestyje.

Organizatorių nuotr.

 „Emerson Innovation Day“ – ne tik dalijimosi informacija ir praktiniais pavyzdžiais iš įvairių Vakarų Europos šalių platforma, bet ir erdvė vertingiems kontaktams bei diskusijoms, kurios gali suteikti impulsą naujoms idėjoms. Tarptautinės kompanijos „Emerson“ organizuojama „Emerson Innovation Day“ jau yra aplankiusi daugelį didžiųjų Vakarų Europos miestų. Pernai ji didelio susidomėjimo sulaukė Rygoje.

„Vertinant programos ir pranešėjų „svorį“, renginys Baltijos šalyse turbūt neturi analogų. Pasiruošimui kaskart skiriama daug laiko, kruopščiai atrenkamos temos, atspindinčios aktualiausias pramonės vystymosi tendencijas ir „Industrijos 4.0“ procesus. Iš įvairių Europos šalių atvykstantys pranešėjai turinį papildo vertingomis įžvalgomis ir gausiais praktiniais pavyzdžiais iš užsienio įmonių“, – Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP)pranešime cituojamas „Emerson Automation Solutions” direktorius Baltijos šalims Algirdas Čebatorius.

Klaipėdoje vyksiantis renginys įtrauks ne vien įmones, su automatizacijos ir inžineriniais sprendimais kasdieniame darbe susiduriančius specialistus, bet ir akademinį jaunimą.

„Universiteto studentams „Emerson“ pavadinimas puikiai žinomas – kompanija tapo pirmąja KU verslo inkubatoriuje įkurto SGD kompetencijų centro mecenate, padovanojusia vertingos įrangos. Drauge su  universitetu ji aktyviai dalyvauja įgyvendinant ir technologinius SGD projektus. „Emerson Innovation Day“ sustiprins jau užsimezgusius bendradarbiavimo ryšius ir praturtins visą Vakarų Lietuvos inovacijų ekosistemą“, – sako Lietuvos SGD klasterio veiklą koordinuojančio KMTP Plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

„Emerson Innovation Day“ Klaipėdos universiteto Aula Magna erdvėse pakvies į dvi vienu metu vyksiančias sesijas. Viena jų apims sprendimus gamybinio sandėliavimo srityse:  nuo produktų sandėliavimo apskaitos gamyklose ar krovos terminaluose – iki procesų saugumą užtikrinančios įrangos bei inovatyvaus objektų valdymo. Kita sesija bus skirta efektyviam technologinės įrangos panaudojimui pritaikant įvairias monitoringo sistemas, kurios įgalina itin veiksmingai planuoti irenginių priežiūros procesus, o taip pat sumažinti energijos sąnaudas.

Renginys taip pat suteiks galimybę susipažinti su išskirtiniais „Emerson Automation Solutions“ technologiniais sprendimais, kurių pristatymo forma stipriai pranoks ekspozicijos rėmus. Siekiant atskleisti kiekvienos sistemos kompleksiškumą ir ypatumus, jas įkūnys veikiančios mini instaliacijos.

Organizatoriai jau kviečia suskubti registruotis bei susipažinti su išsamia renginio programa.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Miestas

Krevetes augins panaudodami geoterminį vandenį

Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Verslas

Ukrainos grūdams – žaliasis Lietuvos vidaus vandens koridorius?

Rusijai pasitraukus iš susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų eksporto per Juodąją jūrą, Klaipėdos uostas galėtų tapti naujais vartais šiam kroviniui. Analizuojant ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This