„Mikriukams” – specialios stotelės

Svarbu, Transportas

Nuo balandžio 16-osios į Klaipėdos gatves išvažiuosiantys visiškai nauji, ekspresų funkcijas atliksiantys maršrutiniai taksi kaip ir dabartiniai galės stoti tik ten, kur nedraudžia kelio ženklai. O šiuo atžvilgiu pačiame komplikuočiausiame ruože – nuo Turgaus iki Herkaus Manto gatvės viaduko – jiems bus skirta po tris specialius sustojimus.

Tokiam VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) siūlymui trečiadienį pritarė Savivaldybės Saugaus eismo komisija.

Būsimąsias „mikriukų” stoteles jau žymi ženklai.

KKT direktorius Gintaras Neniškis priminė, kad naujuosiuose maršrutiniuose taksi galios ir naujas el. bilietas, o konkursus laimėjusiems vežėjams bus mokama pagal ridą, ne pagal pervežtų keleivių skaičių, tad nebeliks jokių paskatų „medžioti” keleivius net ir tose vietose, kur sustoti draudžiama. Be to, visose transporto priemonėse bus vaizdo kameros, prie kurių transportininkai galės prisijungti bet kuriuo metu, tad žada aktyviai stebėti, kaip vairuotojai laikosi taisyklių, o nustačius pažeidimus griežtai bausti.

Pasak KKT vadovo, atsiradus tokiai griežtai tvarkai kiltų problema, nes atkarpoje nuo Turgaus iki Herkaus Manto gatvės viaduko „mikriukai” iš esmės galėtų stoti tik autobusų stotelėse, o tai būtų nepatogu šios greitos susisiekimo priemonės keleiviams. Tad kartu su policijos pareigūnais buvo išanalizuotos vietos, kur maršutiniai taksi čia galėtų sustoti.

Iš viso buvo atrinktos šešios tokios vietos – po tris abiem kryptim. Važiuojant į šiaurę „mikriukai” dar galės sustoti ties Tiltų g. 5, už M. Mažvydo alėjos perėjos ir už Lietuvininkų aikštės šviesoforo. Važiuodami pietų kryptimi jie galės sustoti ties automobilių stovėjimo aikštele, esančia netoli sankryžos su J. Janonio gatve, netoli „Vaivos” bei ties Tiltų g. 6 namu.

G. Neniškis akcentavo, kad naujosiose stotelėse didieji autobusai nestos.

Jis sutiko su pastebėjimu, kad atsiradus dviem tokioms stotelėms Tiltų gatvėje atsiras atkarpos, kur nutrūks čia nubrėžtas dviračių takas, kaip jau yra ties Senamiesčio stotelėmis, tačiau, jo nuomone, dėl to dviratininkams kaip tik turėtų būti saugiau, nes „mikriukai” taps labiau prognozuojami – nebestos kur papuolę.

Konkursus teikti maršrutinių paslaugas yra laimėjusios geriausius pasiūlymus pateikusios bendrovės „Kautra“ ir „Ridvija“. Pastaroji keleivius veš M8 maršrutu (dabartinis 9), o „Kautra“ – naujai sukurtu M5 (važiuos Šilutės plentu) ir M6 (dabartinis 6).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This