„Muzikos talentų lygoje“ triumfavo jaunieji klaipėdiečiai

Kultūra

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Vaikų operos studijos auklėtiniai savo amžiaus grupėje tarp 10-12 m. vaikų nugalėjo visus konkurentus bei iškovojo pirmąją vietą IV tarptautiniame jaunųjų atlikėjų konkurse „Muzikos talentų lyga“ Vilniuje.

Jaunųjų atlikėjų, tikėtina, būsimųjų scenos žvaigždžių, sėkme džiaugiasi bei didžiuojasi Vaikų operos studijos vadovas Vytautas Valys bei choreografijos mokytojas Taurūnas Baužas.

Būta ir studijos auklėtinių, kurie laimėjo pirmas vietas, dalyvaudami kaip solistai bei paruošti kitų pedagogų.

Ne tik Vaikų operos studijos vadovo, bet ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dirigento, koncertmeisterio V.Valio paruoštas solistas Kristupas Kerulis laimėjo pirmąją vietą pasirodydamas kaip solistas. Pirma vieta garbingame konkurse džiaugiasi ir Kornelija Domarkaitė, kuri šiame konkurse dar pelnė ir antrąją vietą solistų pogrupyje bei užėmė dvi pirmas vietas dainuodama su Vaikų operos studija bei su ansambliu „Vocalis”. Antras vietas pelnė Augustė Paulavičiūtė ir Paulius Rimeikis.

Kovo 25 dieną įspūdingu šou pradėtas IV tarptautinis jaunųjų atlikėjų konkursas „Muzikos talentų lyga“ virto tarsi tikra eurovizine scena jauniesiems atlikėjams. Kovo 25 – 30 dienomis čia dėl geriausiųjų vardo varžosi apie 1000 jaunųjų vokalistų. Grand Prix taures ir piniginius prizus planuojama įteikti trims konkurso dalyviams – po vieną iš skirtingų amžiaus grupių.

Konkurso dalyvius vertino net dvi dešimtys vertinimo komisijos narių iš įvairių pasaulio šalių: dainininkai Merūnas Vitulskis, Antanas Zakarauskas, Aleksandras Ivanauskas – Fara, kompozitorius Gediminas Zujus, aktorė Ilona Balsytė, vokalo pedagogė Jelena Valiulienė, pianistas Daumantas Slipkus, kompozitorė ir prodiuserė iš Latvijos Jelena Loreina Švilpė, Maltos nacionalinės Eurovizijos atrankos finalininkas Klinsmann ir kiti.

„Muzikos talentų lyga“ – tai tęstinis tarptautinis projektas, kuris pirmą kartą vyko 2015 m.  Nuo pat savo atsiradimo pradžios projektas sulaukė didelės sėkmės. 2016 m. dalyvių skaičius išaugo per 1,5 karto nuo 400 iki 640, o dalyvių geografija išsiplėtė nuo 3 iki 9 valstybių.

„Muzikos talentų lyga“ tituluojama geriausiu ir kokybiškiausiu tokio pobūdžio renginiu vaikams bei jaunimui, sakoma Vaikų operos studijos pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Veidai

Ukrainietis įkūnijo „Baltos drobulės" herojų

„Tai tikrai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio“, – apie pirmuosius žingsnius šokio pasaulyje šiandien kalba profesionalus šokio artistas iš Ukrainos ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Tarptautinė meninė-edukacinė programa vaikams atkeliavo į Lietuvą

Didžiosios Britanijos meninė-edukacinė programa vaikams „Žaibo opera“ (angl. „Snappy Operas“) atkeliauja į Lietuvą. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ ...
2023-05-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This