Protestavo prieš „gyvūnų Aušvicą”

Miestas

Kovo 29-osios ryte, priešais Savivaldybės pastatą, prieš prasidedant miesto Tarybos posėdžiui, gyvūnų mylėtojai surinko į protesto piketą, kurio tema – “Lietuvos atkūrimo 100-metis – be gyvūnų Aušvico!”

Teigiama, kad toks pat piketas tuo pat metu vyko ir prie Alytaus savivaldybės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Per visą atkurtos Lietuvos laikotarpį pagrindinė bešeimininkių šunų ir kačių populiacijos mažinimo priemonė yra žudymas. Tai civilizuotoje tautoje būtų protu nesuvokiama. Kasmet Lietuvoje gyvūnų gaudymo ir karantinavimo įstaigose nužudoma dešimtys tūkstančių niekuo nekaltų gyvūnų. Jų lavonai kasmet tonomis vežami į Rietavo gyvūnų utilizavimo įmonę. Vien Klaipėdos savivaldybė 2017 metais už kačių ir šunų gaudymą ir eutanaziją sumokėjo UAB “ Nuaras apie 34 000 eurų”, – teigė viena iš piketo organizatorių Laima Laurinavičienė.

Ji sakė, kad Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas spaudoje pateikė skaičius, kad 2017 m. į UAB “ Nuaras” įstaigą Kalnuvėnų kaime pateko 1 604 bešeimininkiai gyvūnai šunys, katės. 153 katės buvo sterilizuotos, metų pabaigoje liko apie 200 šunų.

„Taigi, kur dingo likusieji 1 251 gyvūnai? Kai užklausiame Klaipėdos savivaldybės administracijos, kiek ir kur sugauta 2017 metais Klaipėdoje gyvūnų, kur, kiek ir kada paleidžiamos sterilizuotų kačių, tai atsakymo negauname. To nepasakysi apie Vilniaus „Grindą”, kuri skelbia visuomenei ataskaitą apie sugautus gyvūnus savo svetainėje. Visos gyvūnų karantinavimo įstaigos po devyniais užraktais laiko paslaptyje savo veiklą. Visuomenė negali laisvai, darbo metu ir savaitgalį patekti į šias įstaigas ir savo akimis pamatyti bei užfiksuoti, kaip yra globojami gyvūnai už jos sumokėtus pinigus”, – teigė L. Laurinavičienė.

Protestuotojai piktinosi ir sąlygomis gyvūnų karantinavimo įstaigose.

Anot jų, už tuos šimtus tūkstančius eurų, kurie sumokami visoms pelno siekiančioms gaudymo ir karantinavimo tarnyboms, galima sterilizuoti kasmet tūkstančius šunų ir kačių ir taip smarkiai per 5 metus sumažinti jų populiaciją.

Piketuotojai reikalavo nutraukti sutartį su „Nuaru”, kad gyvūnais galėtų rūpintis „visuomeninės gyvūnų globos organizacijos”. Taip pat išreikštas noras, kad senjorai ir kiti nepasiturintys žmonės turėtų „dideles lengvatas” strerilizuojant savo augintinius, kad būtų paviešinta savivaldybės sutartis su „Nuaru” ir šios įmonės veiklos ataskaita.

Protestus žadama tęsti, „kol išliks minėtos problemos”.

Miesto Taryboje tvirtinant Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino ataskaitą pastarasis žadėjo „dar labiau atkreipi dėmesį” į piketuotojų keltus klausimus, nors kontrolė esą ir taip atliekama.

16 Comments

  1. Vilija

    Kokia ten ponia Beata nagais ir dantimis gina Nuaro veikla. O kodel tas pats Nuaras savo veikla slepia? Tegu leidzia zmonems laisvai ir bet kuriuo metu ieiti i ju patalpas ir savo akimis isitikinti, jog Nuaro veikla yra teisinga. Deja, taip nera. Ar ne, brangi Beata ? Gal geriau patylekite, ponia, nes ylos maise nepaslepsi. Is visos sirdies pritariu protesto demonstracija suorganizavusiems zmonems. As savo ruoztu pranesiau Europos Sajungos Parlamentu apie tai, kaip „Sauletekio” gimnazijos mokiniai negyvai uzsparde benami katineli. Apie tauta galima spresti is to, kaip ji elgiasi su vaikais, senais zmonemis ir gyvunais. Taigi, ponia Beata, apie jusu ginamo Nuaro veikla bus pasidometa (ir patikrinta)… Lazda turi du galus.

    Reply
  2. Agnė

    Vilniuje, tikrai žinau, yra kitaip nei Klaipėdoje. Ar daug namelių katėms čia matėte? Juk žiema atėjo, o namelių nėra. Vilniuje man artimas žmogus jau daug metų šeria beglobes kates, savivaldybė rūpinasi sterilizacija. Viskas tvarkingai ir su leidimais. O Klaipėdoje? Čia net miesto laikraščiuose nuolat pašiepiami katyčių globėjai.

    Reply
  3. beata

    MARAZMAS . NE GĖDA?_ <<KOdėl savivaldybės nevykdo masinio benamių gyvūnų sterilizavimo''. VYLDO, IR Jau NUO 2011 metų po mano pasisakymo Gyventojų tribūnoje.
    Nuaras tai vykdo PUIKIAI, o vat BŪTENT BMD IR NEVYKDĖ< KAI Buvo finansuojami SAvivaldybės nors PRIVALĖJO TAI daryti 🙁

    Reply
  4. Valerija

    Baisiau negali būti, kai už gyvūnų žudymą mokami pinigai?!!! Tai turi būti sustabdyta. Prieglaudos , kurios rūpinasi gyvūnais iš sąvivaldybių negauna jokių pinigų, tai kodėl tuomet mokate tiems, ???sveikų protu nesuvokiama logika!!!

    Reply
  5. Irena

    Gal Klaipėdos meras turi ką pasakyti? Ir šeimą turi, ir vaikai auga, o miesto meras ir toliau moka mokesčių mokėtojų pinigus tiems, kurie naikina, žudo gyvūnus. Ir nebijo likimo piršto!

    Reply
    • Daiva

      Jis nieko nebijo. Tokia betvarkė, kokia yra Klaipėdoje, jo, matyt, nejaudina.

  6. daina

    kas gali paneigti, kad šie žmonės valdžioje ir Nuare neturi sadistinių polinkių? Bent jau empatija šitiems dvikojams tikrai svetima.

    Reply
  7. Vilma

    Sirdyje esu klaipediete, nors jau 26 metus gyvenu Vokietijoje. Turiu suni bei globoju sunis Frankfurto gyvunu prieglaudoje.Kai perskaiciau apie tokias organizacijas kaip Nuaras – nepatikejau savo akimis ! Ir tai remtina valstybes? ! Kiek metu Lietuva jau Europos Sajungoje ? Ir tai vadinama Civilizacija ? Greiciau Akmens amzius…
    Kodel neorganizuojate Peticiju su parasu rinkimu kad ir internetu ( change.de – pavyzdys ) , kad sitie siaubo barbarizmai butu valstybes istatymiskai uzdrausti ???

    Reply
    • Vardas

      Gal žinote kokia Europos(ne LT)organizacija,kuri galėtu užsiimti Nuaro veiklos klausimu?Lietuvoje vis dar viska lemia pinigai…?

    • ona

      strasburas

  8. Natali

    As pati maciau tos siaubus Nuaroje.Ten patekus visiskai sveiki gyvunai po keliu dienu tampa panasus i giltine, isbadejus,sumusti,su siaubu akise. Is noses,,burnos,zarnino bega kraujas. Vienam kambariuke boro laikomi po15-20 kaciu,visur ismatos, vanduo purvinas, tarp ju,ant purvinu grindu guli be samones tik ka iskastruotos kates. O sunis laikomi viename voljere po 3-4,vienas kita isdrasko iki mirties. Isgelbeti is ten gyvunai neisggyveno ir savaites,mire visi, ir veterinaras nepadejo. Siaubas! Kaip po to galima vadinti save zmonemis?

    Reply
    • beata

      ar neb8si BMD atstovė??? Manau, jog parašei apie savo ,,prieglaudą”., o ne apie ,,Nuarą” Klaipėdos 🙁
      Kus baisybė, ypač su katinukais, tai BMD, ponia Kučinskiewnė net nesugebėjo visų katinukų parodyti- ,,neaptvarkiau”. Ką ten tvarkyti ??? NUaras aprodė VISUS katinukus. Gražu, švaru, maistas geras. Katinukai laimingi.

  9. Edita

    PAGALIAU!!! Saunuoliai. Kaip galima apmoketi tokias paslaugas is biudzeto!? Kai prieglaudoms Lietuvos zmones aukoja ir remia ju veikla, o savivaldybes – zudo?! Kiekviename mieste organizuoti tokius piketus!

    Reply
  10. Gyvūnų mylėtoja

    Šaunuoliai žmonės, kad išėjo į gatves apginti pačius silpniausius – gyvūnus, žmogaus šeimos narius. Deja, dėl mūsų žmonių beširdiškumo jie atsiduria gatvėje arba miške, pasmerkti baisiai mirčiai iš bado ir šalčio. O Nuaras tik džiaugiasi- savivaldybė moka už kiekvieną sugautą ir nužudytą gyvį. Tai karantinavimo uab-ų verslas. Kam sterilizuoti, jei savivaldybė babkes moka. Tegul tie katinai ir šunys dauginasi, jiems dėl to dar daugiau aukų ir pinigų. Gėda, savivaldybėms, merams, visiems, kas pasirašo ir dalyvauja baisiame „biznyje”!

    Reply
  11. Daina

    Gal gustaiciai tegu keicia specializacija ir isteigia skerdykla patenkinti savo poreikiams.nes akivaizdu.kad tokie poreikiai yra.kitaip zudymo ir utilizacijos paslaugu nevykdytu.

    Reply
  12. A

    Baisūs dalykai vyksta Lietuvoje su gyvūnų žudymais ir dar už tuos žudymus yra uždirbami pinigai…

    Reikia pagaliau sutvarkyti šią sistemą!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Šylant klimatui kinta Lietuvoje gyvenančių gyvūnų įpročiai, plinta invazinės rūšys

Gamtos tyrimų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas, žinduolių ekologijos laboratorijos vadovas Linas Balčiauskas teigia, kad klimato pokyčiai gyvybiškai svarbūs Lietuvoje gyvenantiems ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Kur iš Klaipėdos gatvių dingo etatiniai protestuotojai?*

Jų nebėra, nebebėra… Jau koks pusmetis jų – visoms progoms pritaikytais plakatais nešinų, nenusakomų įsitikinimų ir lyčių piliečių – nesimato ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Minint vegetarų dieną, kviečiama dalyvauti nacionaliniame aplinkosaugos egzamine

Lietuvių suvartojamas mėsos kiekis kiekvienais metais auga ir šiuo metu yra tris kartus didesnis negu rekomenduojamas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). ...
2023-10-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This