Remiamoms stovykloms – daugiau lėšų

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybės tarnautojai Šeimos tarybos narius informavo, kad šiemet remiamoms vaikų vasaros stovykloms finansuoti numatoma skirti 50 000 eurų. Pernai ši suma siekė 30 000 eurų ir už ją į užsiėmimus buvo priimta 1570 vaikų.

Derrick Mealiffe (commons.wikimedia.org) nuotr.

Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė sakė, kad jau šį penktadienį bus paskelbtas kvietimas tokių stovyklų rengėjams teikti paraiškas. Jos turėtų būti įvertintos iki gegužės vidurio ir tada klaipėdiečiai pagal paskelbtą sąrašą jau galės registruoti savo vaikus.

Šeimos tarybos narė, asociacijos Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė išreiškė nuogąstavimą, kad ir vėl gali pasikartoti situacija, kai finansavimą gavusios organizacijos pirmiausia rūpinasi, kad į stovyklas patektų visus metus jų būrelius lankantys vaikai. Tačiau V. Kazakauskienė teigė, kad tokiems vaikams negali būti taikomas prioritetas prieš kitus Klaipėdoje gyvenančius vaikus. Jos nuomone, geriausiai būtų, kad aktyviai paraiškas teiktų ir kiti galintys organizuoti tokius užsiėmimus.

„Viena iš sąlygų, kad tai gali daryti ir laisvasis mokytojas. Sutinku tik, kad gal reikėtų daugiau viešinimo”, – sakė specialistė.

 

1 Comment

  1. Aušra Zarambienė

    Džiugu, kad savivaldybė skiria daugiau lėšų vaikų vasaros užimtumui, tačiau suprantama, kad neužteks šių pinigų norint patenkinti visų norinčių poreikius. Labai norėtųsi, jog visi vaikai galėtų vasarą praleisti turiningai. Keletą metų iš eilės į vasaros stovyklas pakliūdavo tik tą būrelį lankę vaikai, o tiems kurie jų nelankė nebuvo vietos. Diskusijos metu paaiškėjo, kad šiemet gali būti vėl taip pat. Galbūt savivaldybės darbuotojams reiktų parengti tokius reikalavimus stovyklų organizatoriams, jog priimtų visus norinčius, o ne tik savus. Pernai pastebėjome, kad dalis stovyklų nors ir gavo savivaldybės lėšas, tačiau stovyklos kainavo vis tiek brangiai. Diskusijos metu nepavyko sužinoti kiek pernai norinčių vaikų nepakliuvo į stovyklas. Manau statistika turi būti vedama, kad galima būtų nusimatyti lėšas vaikų užimtumui kitai vasarai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senoliai ir vaikai: trys pasauliai

Nenoriu galvoti apie tolimas šalis, matau tai, kur dabar gyvenu. Vaikai, jų tėvai ir jų seneliai gyvena labai skirtinguose pasauliuose. ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Politika

Prezidentas siūlo papildomą NPD vaikus auginančioms šeimoms

Prezidentūra praneša, jog šalies prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo straipsnių pakeitimo įstatymo projektą, kuris parengtas ...
2023-10-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This