Už naujagimio nužudymą – 9 metai nelaisvės

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį bejėgiškos būklės naujagimį nužudžiusiai motinai. Už labai sunkų nusikaltimą jai skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose. Byla buvo nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

Teismas nustatė, kad moteris 2017 m. vasarą savo darbovietės tualete Palangoje pagimdė naujagimį ir jį uždusino. Į atliekų maišą suvyniotas kūnelis buvo išmestas į šiukšlių konteinerį, o blogai pasijutusi gimdyvė – nieko neįtariančių bendradarbių rūpesčiu nuvežta į ligoninę. Apie į ligoninę paguldytą moterį, kuri buvo gimdžiusi, bet nėra naujagimio, medikai informavo policijos pareigūnus.

Teismo pranešime teigiama, jog teismų praktikoje laikomasi nuomonės, kad nėštumo slėpimas nuo aplinkinių, nesilankymas pas medikus, neplanavimas gimdyti ir negimdymas medicinos įstaigoje, neketinimas auginti gimusio kūdikio yra aplinkybės, leidžiančios daryti išvadą apie išankstinės tiesioginės tyčios buvimą naujagimio nužudymo atvejais.

Skirdamas bausmę kaltinamajai teismas atsižvelgė į tai, kad jos atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nėra, moteris neteista ir nebausta administracine tvarka, charakterizuojama teigiamai. Atsižvelgus į šias bei kitas reikšmingas aplinkybes jai skirta laisvės atėmimo bausmė, mažesnė už sankcijoje numatytą vidurkį.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius prašė palangiškei skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Prokuratūra praneša, jog jis svarsto galimybę švelnų nuosprendį apskųsti apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This