Kas prieš 10 metų vyko Palangos oro uoste?

Regionas

Sukanka 10 metų, kai Lietuva žengė paskutinį žingsnį galutinai įsiliedama į Šengeno erdvę – nuo 2008 m. kovo 30-osios visuose oro uostuose panaikinta į Šengeno šalis skrendančių ar iš jų atvykstančių keleivių kontrolė.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad lygiai prieš 10 metų Palangos oro uoste buvo iškilmingai pasitikti pirmieji keleiviai, atvykę Lietuvai panaikinus dokumentų kontrolę. Pasieniečiai primena, kad tada iš Kopenhagos atvykusius keleivius pasitiko ir juos sveikino vidaus reikalų viceministras Algimantas Vakarinas, VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) vadas pulkininkas Vainius Butinas, kiti svečiai ir pateikia 10 metų senumo keleivių sutiktuvių nuotraukas.

PAR vadas V. Butinas tuomet prognozavo, kad Palangos oro uostas be pasieniečių dėmesio neliks – VSAT pareigūnai, esant reikalui, turės teisę patikrinti ir Šengeno vidaus reisu skrendančius keleivius, be to, šios rinktinės pareigūnai užtikrins visos Palangos oro uosto teritorijos perimetro fizinę apsaugą.

Pranešama, kad nuo kovo 30 d. visuose Lietuvos oro uostuose pasieniečiai nebetikrina į Šengeno šalis skrendančių ar iš jų atvykstančių keleivių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Eilėje prie „Regitros“ laukia valandų valandas

„Atvira Klaipėda” trečiadienio rytą sulaukė skundo, kad prie „Regitros” Klaipėdos padalinio jau kurį laiką driekiasi ilga eilėje, kurioje žmonėms lauke ...
2021-05-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Klaipėdos „Regitra" išsikrausto į naują vietą

Nuo ateinančio antradienio, spalio 13-osios, „Regitros" paslaugos Klaipėdoje bus teikiamos naujoje vietoje - Šiaurės pr. 25, kur pastatytas naujas 3 mln. eurų atsiėjęs pastatas, įrengtos egzaminavimo aikštelės. 
2020-10-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This