Keliuose – sezoniniai pasikeitimai

Transportas

Susisiekimo ministerija primena, kad lengviesiems automobiliams automagistralėse nuo balandžio 1 d. bus vėl leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/h greičiu, žiemos sezonu čia vairuotojai negalėjo viršyti 110 km/h.

Greitkeliuose leistinas greitis nuo balandžio 1-osios didėja dešimčia kilometrų – nuo 110 iki 120 kilometrų per valandą.

Kartu akcentuojama, kad maksimalus leistinas važiavimo greitis keičiasi tik automagistralėse ir greitkeliuose. Kituose šalies keliuose važiavimo greitis išlieka toks pat ištisus metus: gyvenvietėse – ne didesnis kaip 50 km/h, keliuose su asfalto ar betono danga – 90 km/h, kituose keliuose – 70 km/h, nebent kelio ženklai nurodo kitaip.

Teigiama, kad pavasarį greičio pažeidimų užfiksuojama vidutiniškai 20 proc. daugiau, lyginant su šaltuoju metų periodu. Ženkliai greičio viršijimo atvejų padaugėja būtent balandį. Lyginant su kovo mėnesiu, greičio pažeidimų skaičius balandį išauga vidutiniškai 38 proc.

Pabrėžiama, kad tinkamiausias metas vasarinių padangų montavimui nebūtinai yra balandžio 1 diena – atsižvelgiant į oro sąlygas, tai gali būti ir mėnesio vidurys, ir antroji jo pusė. Ši taisyklė negalioja vairuotojams, ant savo automobilių žiemos sezonu montuojantiems dygliuotas padangas, šias padangas privaloma pakeisti iki balandžio 10 d.

Susisiekimo ministerija atkreipia dėmesį, kad nereikalingas padangas draudžiama mesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius, jas galima nemokamai palikti didelių gabaritų atliekų aikštelėse, autoservisuose, kuriuose keičia padangas, taip pat įsigyjant naujas padangas senas galima atiduoti pardavėjui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kaip kiekvienas gali prisidėti prie švarios Žemės, miškų ir vandens išsaugojimo

Šią savaitę gamtos mylėtojai visame pasaulyje mini tris svarbias aplinkosauginių iniciatyvų datas, kurios simboliškai seka viena po kitos – kovo ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

ELTA

„Belaruskalij“ procese suformuotas arbitražo teismas

Dėl Baltarusijos kalio trąšų gamintojos „Belaruskalij“ inicijuoto proceso prieš Lietuvą, 2024 m. pradžioje buvo suformuotas arbitražo teismas, informuoja Susisiekimo ministerija. ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This