Kūrėjams – „Padėkos kaukės”

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Penktadienio popietę Klaipėdos dramos teatre įteiktos trys „Padėkos kaukės“ – Klaipėdos teatro ir scenos meno apdovanojimai.

Metų spektakliu buvo pripažinta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro opera „Į Švyturį“ (režisierė Loreta Vaskova). Metų choreografo vardas ir „Padėkos kaukė” atiteko „Auksinį scenos kryžių” jau pelniusiai Aušrai Krasauskaitei už choreografiją šokio spektakliui „Karmen“. Trečioji „Padėkos kaukė” buvo įteikta už nuopelnus teatro menui ilgamečiam Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovui, dirigentui Stasiui Domarkui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Esu labai laiminga ir dėkinga, kad dėkoju visai komandai”, – į Izraelį išvykusios A. Krasauskaitės žodžius perdavė jos kolega Mantas Černeckas.

„Nežinau, kaip šitaip atsitiko. Tų nuopelnų mažiau nei trūkumų. Bet esu labai dėkingas miestui, kuris su tokia pagarba ir tokiu dėmesiu, atsakomybe palaiko visą Klaipėdos meną – ir muzikinį, ir dramos, ir šokio. Labai dėkingas esu visiems. Vargu, ar vertas esu šito. Patys garbingiausi apdovanojimai man yra klaipėdiečių. Kol dar bus sveikatos ir jei būsiu dar reikalingas, prisidėsiu. Tegu lydi išmintinga meno dvasia kiekvieną artistą įgyvendinat savo svajones”, – sakė S. Domarkas.

Šiemet apdovanojimams buvo pasiūlyti 42 kandidatai 17-oje kategorijų.

„Po dviejų rimtų ir aršių posėdžių atrinkome 14 pretendentų”, – sakė trejų metų kadenciją baigusios apdovanojimų komisijos pirmininkė, teatrologė Jūratė Grigaitienė.

Padėkos raštais buvo apdovanoti į “Metų vaidmens” nominaciją pretendavusiems šokėjai Beata Molytė (už Karmen vaidmenį), aktorė Regina Šaltenytė – už Elzės Aleksandrovos vaidmenį Klaipėdos dramos teatro spektaklyje „Elzės žemė“, aktorė Sigutė Gaudušytė už Bulbos vaidmenį Klaipėdos pilies teatro spektaklyje „Vienišiai ir vienišės“ ir Jonas Baranauskas už Jovano vaidmenį Klaipėdos dramos teatro spektaklyje „Labas rytas, pone triuši“.

Apdovanoti buvo ir į „Metų kūrybinės grupės” apdovanojimą pretendavę: vertikalaus šokio projektas „Kalbantis bokštas“ (choreografė Rachel Melief, režisierė R. Bunikytė, kompozitorius Kristijonas Lučinskas, atlikėjai Inga Briazkalovaitė, Aurelijus Liškauskas, Dimiteris Simeonovas, Mickaela Maria Karlsson, videoprojekcijų autoriai Mantas Bardauskas ir Linartas Urniežius, projekto koordinatorė Kristina Norvilė, projektą įgyvendino šokių mokykla  „CODA“ kartu su Nyderlandų „Bencha Theater“ ir Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru); „PADI DAPI Fish“ šokio teatras ir violončelių performansas „Metų laikai“ (choreografė ir režisierė Agnija Šeiko, šokio atlikėjai Marius Pinigis, Beata Molytė, Aleksas Mažonas, Benas Šarka, Klaipėdos violončelių kvartetas: Mindaugas Bačkus, Glebas Pyšniakas, Jurgis Karbauskas, ir Karolis Vaičiulis) ir Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis vaikams „Nuogas Karalius“ (režisierius Valentinas Masalskis, scenografė Paulė Bocullaitė, muzikos autorius Gytis Šimelionis, vaizdo projekcijų autoriai P.Bocullaitė, Artūras Lepiochinas ir Tomas Jurginas, šviesų dailininkas A. Lepiochinas, aktoriai G. Šimelionis, Paulius Pinigis, Donatas Želvys, Donatas Stakėnas, Gediminas Povilavičius, A. Lepiochinas, Kristupas Biržietis, Laima Akstinaitė, Rugilė Latvėnaitė, Jūratė Martinaitytė).

Metų spektakliu taip pat pretendavo tapti „Karmen“ bei „Labas rytas, pone triuši“ (režisierius Marius Pažereckas), o į „Metų choreografo” vardą dar pretendavo Inga Briazkalovaitė už choreografiją miuziklui „Čikaga“ (režisierė Rūta Bunikytė).

„Padėkos kaukė” įteikiama Tarptautinės teatro dienos proga. Nominaciją 2005 m. režisieriaus Alvydo Vizgirdos iniciatyva įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius, o juvelyrinę meno miniatiūrą sukūrė menininkas Vidas Bizauskas.

Kadenciją baigusią apdovanojimų komisiją sudarė J. Grigaitienė, teatrologė Rita Bočiulytė, dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė, šokio kritikė Violeta  Milvydienė, Žvejų rūmų direktoriaus pavaduotoja Nemira Trakumienė, muzikologė Danguolė Vilidaitė, ir teatrologė Gitana Gugevičiūtė.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”24631,24632,24633,24634,24635,24636,24637,24638,24639,24640,24641,24642,24643,24644,24645,24647,24626″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Stanislavui Domarkui - 85-eri

Balandžio 15-ąją 85 metai sukanka maestro Stanislavui Domarkui, ilgamečiam Klaipėdos ir Kauno valstybinių muzikinių teatrų vadovui, Mažosios Lietuvos simfoninio orkestro ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This