Pagerbti konkurso „Haiku Palangai“ laureatai

Regionas

Į penktųjų „Palangos dienų“ renginių ciklą įsiliejo pirmą kartą šiemet surengtas konkursas „Haiku Palangai“. Pirmąkart surengtame konkurse dalyvavo 38 savo kūrybines jėgas panorę išbandyti haiku kūrėjai, sukurta beveik 200 Palangai skirtų haiku.

Konkurso nugalėtojų ceremonija buvo surengta Palangos kurorto muziejuje.

Nuskambėjus vienos iš konkurso dalyvių Viktės Rimšaitės atliktai Johano Sebastiano Bacho siutos violončelei solo Nr.2 d-moll Preliudui, konkurso dalyvius bei haiku žanro gerbėjus pasveikino konkurso sumanytoja, Palangos kurorto muziejaus kultūrinės veiklos vadybininkė Audronė Levickytė-Bumbulienė.

„Daugiausiai kūrinių sulaukėme iš palangiškių, tačiau dalyvavo plunksnos meistrai iš Biržų, Kretingos, Kauno ir kitų miestų. Tiesą sakant, nesitikėjome, kad sulauksime tiek kūrinių, tad sėkmės įkvėpti žadame ir toliau puoselėti ir auginti konkursą. Tikimės, kad jūsų sukurtos eilutės papuoš miesto erdves, suolelius ar pastatus, ir tikrai žinome, kad daugelį jų publikuos miesto laikraščiai“, – sakė A. Bumbulienė.

Palangiškių ir kūrėjų iš kitų miestų sukurtas eiles vertino poetės, eseistės Elenos Karnauskaitės vadovaujama komisija, kurioje dalyvavo žurnalistė Livija Grajauskienė ir klaipėdietis poetas Danielius Milašauskas.

Komisijos pirmininkė E. Karnauskaitė pasidžiaugė tiek pirmojo konkurso dalyvių gausa, tiek pagyrimų vertais jų kūriniais. Ji priminė, jog pagal vertėjo, japonologo Vytauto Dumčiaus sukurtus nuostatus, dalyviai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes: jaunesniojo mokyklinio amžiaus (4 dalyviai), vyresniojo mokyklinio amžiaus (14 dalyvių) ir suaugusiųjų (20 dalyvių). Vertinant kūrinius pirmenybė buvo teikiama klasikiniams haiku: eilės vertintos už savitą, originalią temos interpretaciją, sustabdyto momento, netikėtumo atskleidimą bei vaizdo ir emocijos dermę.

Trečiąją vietą jaunesniojo mokyklinio amžiaus grupėje užėmė Dovydas Vileikis, antroji vieta atiteko Melitai Sinušaitei. Pirmąją vietą užėmė Mūza Svetickaitė už haiku:

Kruvinas rytas
Žuvys prie mano durų
Kirų lauktuvės

Vyresniojo mokyklinio amžiaus grupėje trečioji vieta atiteko Viktei Rimšaitei, antroji – Austėjai Daukšaitei. Pirmą vietą užėmė Gintarė Griciūtė, sukūrusi haiku:

Sena obelis
Ėmė žydėti vakar
Vėlai sutemus

Gausiausioje dalyvių suaugusiųjų grupėje trečia vieta skirta Joanai Zebrienei, antroji – Nijolei Fultinavičienei. Pirmąją vietą komisija skyrė Aušrai Lukšaitei-Lapinskienei už haiku:

Išdykęs vėjas
Šiaušia nugarą jūros
Sužvarbo širdis

Konkurso sumanytojus, dalyvius bei laureatus mero vardu sveikino jo patarėjas Pranas Žeimys.

Konkurso partnerio, Palangos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Kęstutis Rudys, pasižadėjęs, jog kitais metais ir pats dalyvaus konkurse, įteikė dovanas jauniausiems konkurso dalyviams – Dovydui Vileikiui ir Gabrielei Petreikytei.

Palangos kurorto muziejaus direktoriaus pareigas einanti Virginija Paluckienė muziejaus vardu pagerbė dar tris konkurso dalyvius. Už J. Basanavičiui skirtą haiku dovana įteikta Adelei Daukantaitei, už su istorija susijusį haiku – Linai Smilgytei, o Nerijus Stasiulis apdovanotas už Šventajai skirtą haiku.

Vakarą pabaigė dar vieno muziejaus skelbto fotografijų konkurso dalyvių nuotraukų skaidrės su jomis įrašytais visų dalyvių haiku.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Regionas

Palangoje - Stintų šventė

Nuo penktadienio Palangoje prasidėjo šventė „Palangos stinta“ – Vytauto gatvėje išsirikiavo tautodailininkų kermošius, o J. Basanavičiaus gatvėje sklando stintų kvapas. ...
2024-02-10
Skaityti daugiau

Regionas

Tęsiasi registracija į stintų meškeriojimo varžybas

Iki garsiosios „Palangos stintos“ likus lygiai mėnesiui, azartiški žvejai jau kviečiami registruotis į tradicines stintų meškeriojimo varžybas Mero taurei laimėti, ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This