Klaipėdietis nukalė pergalę prieš favoritus

Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pirmą Šv. Velykų dieną Lietuvos iki aštuoniolikos metų (U-18) ledo ritulio rinktinė pateikė staigmeną: prieš rungtynes lažybininkų nurašyti lietuviai pirmose pasaulio čempionato IIA diviziono rungtynėse 4:3 (1:1, 1:0, 2:2) parklupdė vienus iš turnyro favoritų – Lenkijos rinktinę.

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinės gretose buvo net 40 iš 43 varžovų smūgių atrėmęs klaipėdietis vartininkas Laurynas Lubys. Nors jau pirmuoju smūgiu lenkai buvo arti įvarčio, tačiau su nugara ritulį prispaudęs L. Lubys išgelbėjo Lietuvos rinktinę nuo greitai praleisto įvarčio.

Lietuviai nuo pat pirmosios susitikimo minutės buvo priekyje, kai pasižymėjo Karolis Krasilnikovas. Nors lenkai greitai išlygino rezultatą ir vėliau į Dominyko Motiejūno ir Martyno Griniaus įvarčius taip pat atsakė rezultatyviomis atakomis, tačiau likus vos septynioms minutėms M. Grinius pelnė antrą savo bei pergalingą rungtynių įvartį.

Lietuvos rinktinė atliko mažiau smūgių į vartus (22 prieš 43) bei surinko daugiau baudos minučių (10 prieš 6).

U-18 čempionatuose Lietuvos ir Lenkijos rinktinės iki šiol buvo susitikusios vos vieną kartą. Prieš dvejus metus Rumunijoje vykusiame čempionate paskutinėse turnyro rungtynėse pergalę rezultatu 7:1 šventė lenkai. Tą kartą Lenkijos ledo ritulininkai užėmė pirmą vietą, o lietuviai liko trečioje pozicijoje.

Lenkijos ekipa jau kurį laiką migruoja tarp IB ir IIA divizionų. Nuo 2012 metų lenkai keturis kartus žaidė IB divizione, tačiau jame įspūdingų rezultatų nepasiekė, o aukščiausia iškovota vieta buvo ketvirtoji. IIA divizione lenkai per keturis pastaruosius metus žaidžia trečią kartą: 2015-ais jie iškovojo sidabrą, o 2016-ais – auksą.

Lietuvos rinktinė nuo 2012 metų tik kartą žaidė IA divizione, o per penkis pastaruosius metus IIB divizione sykį iškovojo auksą (2014 m.) ir tris kartus bronzą (2012, 2016 ir 2017 m.).

Lietuvos U-18 rinktinės tvarkaraštis:

Balandžio 2 d., 20 val. Estija – Lietuva

Balandžio 4 d., 16.30 val. Lietuva – Korėja

Balandžio 6 d., 13 val. Didžioji Britanija – Lietuva

Balandžio 7 d., 13 val. Lietuva – Australija[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=_toKLh68BGo” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Teisininkas Jurijus Martinaitis: „Gyvenimo prasmė yra būti laimingam“

Klaipėdiečio Jurijaus Martinaičio pavyzdys parodo, kad siekti savo svajonių niekada nevėlu. Netgi rekomenduotina išbandyti kelias profesijas, skirtingas šalis, kad suprastum ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdietės ledo ritulininkės - šalies čempionės

Net ir neturėdamos visus reikalavimus atitinkančio „podiumo“, uostamiesčio ledo ritulio klubo HC „Klaipėda“ ir toliau sėkmingai diktuoja moterų ledo ritulio ...
2023-03-03
Skaityti daugiau

Sportas

Surengtas vaikų ledo ritulio turnyras Jurijui Merkutovui atminti

Klaipėdoje surengtas Jurijaus Merkutovo taurės vaikų ledo ritulio turnyras. Taip „Baltijos“ ledo ritulio klubas kasmet pagerbia ilgamečio Klaipėdos komandos lyderio, Lietuvos ...
2022-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This