Šis tas apie Adomą ir Akwili

Kultūra

Adomas ir Akwili – tai Lyrikos Magistrai, bendradarbiaujantys su įvairiais menininkais ir kūrėjais, užsiimantys garso ir vaizdo menu. Kas jie tokie? Dėl ko? Ką jie nori pasakyti?

„Atlikėjų poetinio personažo paieškos veda mus į tai, ko, rodos, seniai ieškome, bet niekaip neužčiuopiame. Akustinis garsas leidžia pakilti aukščiau, apdovanodamas grynu nesumeluotu jausmu. Muzikinių kompozicijų temos žemiškos, pakeltos į alegorinę visumą, persismelkusios metaforomis, sapnais, iliuzijomis, neribota fantazija. Puikiai derantys balso tembrai, akustinių instrumentų darna leidžia fantazuoti į valias”, – sako Adomas Stančikas.

Aktorius, dainų autorius, dramaturgas priduria: „Svarbiausia mums – kūrybinis procesas. Ir viską, ką darom, darom vedami aistros muzikai ir video menui. O kai tai daroma su meile, nesunku atrasti bendraminčių”.

Adomas žinomas kaip Emilio Vėlyvio filmų „Mattvajų”, „Mazgas”, „Zero. Alyvinė Lietuva”, „Zero. Mes valdžia” filmų aktorius. Taip pat yra dirbęs su kitais Lietuvos ir užsienio kino režisieriais. Muzikinėje erdvėje yra bendradarbiavęs su grupėmis FLAER, VAKARŲ PLENTAS.

Akwili – Akvilė Šmaižytė – atlikėja, dainų autorė. Su kviestiniais muzikantais ne vienerius metus publiką džiugino prancūziškos muzikos projektu „Musique de tout coeur“. Vėliau pradėjo veiklą su elektroninės muzikos kūrėju Vitalijum Lipo. Bendradarbiaujant atsirado klubinės muzikos projektas „Sound‘s Engeeners feat. Akwili“, kuriame buvo maišomas prancūziškos kalbos, etninių motyvų ir klubinių ritmų derinys.

Jūsų dėmesiui – klaipėdiečių meninio dueto kūrinys „Angelai”.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This