Meras nebevadovauja partijos skyriui

Politika, Svarbu

Motyvuodamas dideliu užimtumu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininko pareigų, kurias ėjo nuo 2017-ųjų sausio.

Politiniuose kuluaruose kalbama, kad Vytautą Grubliauską Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininko pareigose pakeis Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas (kairėje). Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tiesiog traukiuosi iš tos pozicijos užleisdamas vietą kažkam iš skyriaus, bet svarbiausia, kad tai ne koks sąmokslas ar klasta. Matydamas vis labiau aštrėjančią politinę kovą koncentruojuosi į tiesioginį mero darbą. Kad kuo mažiau turėčiau kitokių įsipareigojimų ir pareigų. Laišką partiečiams parašiau ir išvardinau, kur ir kiek esu deleguotas, tai net pačiam savęs gaila pasidarė. Fiziškai nebėra laiko būti tokiu nominaliu skyriaus vadovu, vien tik su karūna ant galvos. Man tai nepriimtina. Bus geriau truputėlį pergrupuoti jėgas”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė meras.

Paklaustas, ar yra išreiškęs savo palaikymą kuriam nors partiečiui, kuris, jo nuomone, galėtų perimti pirmininko pareigas, meras nedetalizavo – esą skyriuje yra ir norinčių, ir galinčių, bet svarbu, kad „skyriaus daugumą turėtų”.

„Manau, kad yra bent jau keli potencialūs kandidatai”, – teigė V. Grubliauskas.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, minėtajame laiške partiečiams meras yra išreiškęs palaikymą būtent Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui, kuris esą gali sustiprinti bendradarbiavimą tarp „politikų“ ir „administratorių“ bei sutelkti, suvienyti skyrių.

„Man paskelbus žinią apie pasitraukimą, iškart prasideda nauja distancijos atkarpa, aš pasakiau, kad Saulius gali dalyvauti ir turi galimybes užimti šį postą, bet pas liberalus tikrai nėra įpėdinio, kad senelis anūkui ar anūkas tėvui”, – pasitikslinus, ar visgi yra išsakęs paramą S. Budinui, su kuriuo buvo susikirtęs vadinamosios maršrutinių krizės metu, sakė V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar vėl sieks būti patvirtintas partijos kandidatu būsimuose mero rinkimuose, V. Grubliauskas teigė, „labai įdėmiai besižvalgantis ir svarstantis”.

„Šiandien tikrai neatsakysiu nei taip, nei ne. Lai lieka tam tikras klaustukas”, – sakė meras.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, minėtajame laiške partiečiams jis patikino, kad neketina palikti partijos, o jei bus patvirtinta jo kandidatūra į merus – „nesikratys ir neatsisakys šios atsakomybės bei su skyriaus palaikymu nuosekliai sieks to tikslo”.

Ar Saulius Budinas kandidatuos į partijos skyriaus pirmininko pareigas kol kas sužinoti nepavyko – jis į skambutį neatsiliepė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This