Ar Klaipėda pasinaudos Pasaulio futbolo čempionatu?

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) ketina kreiptis į uostamiesčio merą dėl galimos Pasaulio futbolo čempionato fanų zonos sukūrimo. Žinia, už maždaug 150 km (važiuojant Kurių nerija) nutolusiame Kaliningrade birželį vyks keturios grupių varžybos.

Mintys dėl tokios kreipimosi buvo subrandintos KKPAR narių susitikimo su  Lietuvos futbolo federacijos prezidentu Tomu Danilevičiumi bei Klaipėdos futbolo federacijos prezidentu Romualdu Jonaičiu metu. 

Susitikimo iniciatoriai, futbolo federacijų vadovai siūlė Klaipėdos savivaldai imtis iniciatyvos ir organizuoti Klaipėdos kruizinių laivų terminale futbolo šventę – fanų zoną, kuri galėtų veikti viso futbolo čempionato metu. Buvo pristatyta galimybė į tokią beveik mėnesį besitęsiančią sporto aistruolių šventę pakviesti pasaulinių futbolo žvaigždžių, kurie kartu su susirinkusiais sirgaliais galėtų stebėti varžybas fanų zonoje įrengtame dideliame ekrane.

Manoma, kad paviešinus renginį internete būtų galima pritraukti dalį futbolo komandų iš Europos Sąjungos šalių sirgalių, kurie nusipirko bilietus, bet negavo laisvų vietų apgyvendinimui, o nedidelis atstumas nuo Kaliningrado ir jų turima Rusijoje išduodama „FAN ID“ kortelė leistų jiems be problemų keliauti į ar iš varžybų vietos į Klaipėdą, paliekant čia įsikūrusiems viešbučiams ir barams bent dalį keturis metus didžiausiai futbolo šventei taupytų pinigų. Galiausiai pabrėžta, kad tokia iniciatyva puikiai derėtų su “Klaipėda – Europos sporto miestas 2018” gautu statusu.

Išsakyta mintis, kad realizuoti tokią idėją galėtų VšĮ „Klaipėdos šventės“ ir Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra. Jų komanda esą būtų tikrai pajėgi sutelkti jėgas ir pakviesti maitinimo, apgyvendinimo, scenos įrangos tiekimo verslus bei parengti viešinimo kampaniją.

„Klaipėdos regionas vis dar turi galimybę turėti naudos iš šalia vyksiančio pasaulinio masto renginio, kuri, diskusijos dalyvių nuomone, nieko neveikiant, mažėja su kiekviena diena. Kalbėta apie tai, jog Klaipėdoje įrengta specialioji fanų zona galėtų sulaukti itin didelio tiek užsienio, tiek vietos futbolo aistruolių susidomėjimo. Rūmai dėl fanų zonos klausimo ketina artimiausiu metu kreiptis į Klaipėdos miesto merą”, – rašoma „Rūmų žiniose”.

Portalas lrytas.lt jau skelbė, kad panašiu atstumu kaip ir Klaipėda nuo Kaliningrado nutolęs Gdanskas ruošia specialias zonas futbolo sirgaliams.

Kaliningrade birželio 16 d. susigrums Kroatijos ir Nigerijos rinktinės, 22 d. – Serbija ir Šveicarija, 25 d. – Ispanija ir Marokas, o 28 d. – Anglija ir Belgija.

1 Comment

  1. Marius

    Ar tikrai kruizų terminalas yra tinkama vieta tokioms zonoms? Atplaukus laivams, ten vyksta intensyvus autobusų, automobilių, dviračių ir žmonių judėjimas!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šurmulį sukėlęs Emanuelis Macronas

Pirmasis Vakarų politinis lyderis – Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas – išdrįso viešai apsvarstyti tikimybę, kad NATO bloko šalių kariuomenė galėtų ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This