Baigė komplekso statybas Pervalkoje

Regionas

Bendrovė INREAL pranešė Pervalkos centre, ant Kuršių marių kranto, užbaigusi projektą „Marių verandos“. Tai – keturių 1-2 aukštų namų kompleksas su mansardomis. Juose įrengti 26 įvairaus dydžio būstai.

Teigiama, kad tai yra septintas užbaigtas INREAL grupės projektas Kuršių nerijoje. Investicijos į jį siekia 3,4 mln. eurų.

Marių verandų“ pastatams suteikti senųjų Kuršių nerijos kaimų vardai – Nagliai, Smiltynė, Agila ir Pilkopė. Teigiama, kad šių kaimų gyventojai bėgdami nuo slenkančio smėlio rado savo namus Pervalkoje.

Bendrovės pranešime cituojamas projekto architektas Gintaras Prikockis teigia, kad „Marių verandų“ idėja yra susijusi su Neringos architektūros raidos istorija.

XIX a. viduryje pusiasalio grožį atrado vokiečių dailininkai, per kuriuos susižavėjimu Kuršių nerijos gamta „užsikrėtė“ Rytprūsių ir Vokietijos gyventojai, įpratę čia leisti savo atostogas. Poilsiautojai įnešė kurortinės kultūros, romantizmo, estetikos, gausaus dekoro ir spalvingumo indėlį į Neringos architektūros raidą.

Viliodami užsienio poilsiautojus neringiškiai prie kuklių savo namelių pristatydavo puošnias, gausiai dekoruotas verandas, kuriose apgyvendindavo svečius. Tokia buvo ir šio „Marių verandų“ projekto vizualinė idėja – paprastas, pilkšvas, neutralių atspalvių namas su dvišlaičiu stogu ir puošniomis, linksmomis, spalvingomis verandomis. Tik šiame projekte veranda įgavo modernesnę transformaciją“, – idėją aiškina architektas.

37 arų „Marių verandų“ teritorija yra uždara, aptverta Neringos mažajai architektūrai būdinga medine tvorele. Teritorijoje įrengta vaikų žaidimo aikštelė, iki marių vedantys takeliai iš trinkelių bei aikštelė automobiliams.

 

1 Comment

  1. Tai va

    Mažoka stiklinių sienų, be to 2 aukštai yra per mažai. Kalbant rimtai, atrodo pobaisiai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Be kategorijos, Svarbu, Verslas

Žemyn upe

Kažkada Dangės pakrantėje virė gyvenimas: čia buvo įsikūręs Mėmelio uostas su medienai ir žuvims skirtais sandėliais, krantinėje būdavo iškraunami prekybiniai ...
2023-12-10
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingą su Palanga sujungs dviračių takas

Susisiekimo ministerija žada, kad kitą vasarą dviratininkams ir pėstiesiems pajūryje atsivers dar viena nauja trasa. Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) ...
2023-09-07
Skaityti daugiau

Regionas

Švyturių savaitgalis Neringoje žada staigmenų: įsižiebs Nidos ir Pervalkos švyturiai

Rugpjūčio 18–20 dienomis Neringoje vyks renginiai, skirti Pasaulinei švyturių dienai paminėti. Lankytojų visą savaitgalį iki pat sutemų lauks duris atvėręs ...
2023-08-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This