Griauti ar palikti tvorą?

Miestas

„Griauti ar negriauti?” –  kone hamletišką klausimą trečiadienį teko spręsti į darbinį pasitarimą susirinkusiems atsakingiems Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojams, kurie tarėsi, kaip po rekonstrukcijos turėtų atrodyti dar viena Klaipėdos centro nepuošianti vieta  – aikštė prie Santuokos rūmų.

Kažkada kaip Klaipėdos išskirtinumą žymėjusi raudonų plytų tvora šiuo metu kelia galvos skausmą valdininkams, neapsisprendusiems, ką su ja daryti, Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, čia nuolat vykdomi kosmetiniai patvarkymai jau netenkina nei valdininkų, nei miestiečių, todėl yra numatyta dar šiais metais, greičiausiai, rudenį skelbti šios aikštės supaprastinto tvarkybos projekto konkursą.

„Aikštėje reikėtų pakeisti visas trinkeles, suoliukus, atnaujinti apšvietimą. Žiūrėsim, ką mums projektuotojai pasiūlys”, – sakė I. Šakalienė, pridūrusi, jog šiems darbams Savivaldybės biudžete pinigų yra numatyta pakankamai.

Tačiau pagrindinis klausimas, kurį narpliojo dėl šios vietos atnaujinimo taręsi valdininkai, buvo grynai techninis – ar palikti šalia Santuokos rūmų esančią raudonų plytų dekoratyvinę tvorą – sienelę, ar ją nugriauti. Mat dalis šios sienos jau vandalų yra apgriauta ir šiuo metu ji atrodo gana graudžiai.

Pasak pasitarime dalyvavusio Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, kol kas sprendimo dėl to priimta nebuvo, žadama apsispręsti artimiausiu metu, „ar tą tvorą atstatyti, ar vietoj jos daryti kažką kitą”.

Jo teigimu, aikštė kelia ir kitų nepatogumų – paaiškėjo, jog šalia jos sklypus turi keli privatūs savininkai, todėl bet kokius aikštės prieigose vykdomus griovimo ar statybos darbus gali tekti derinti ir su jais.

Todėl jau kitą savaitę žadama dar kartą susirinkti ir diskusijos metu kilusius klausimus aptarti, jau sukonkretinant būsimų aikštės tvarkymo darbų eigą.

Darbai prie Santuokos rūmų turėtų prasidėti rudenį, Martyno Vainoriaus nuotr.

3 Comments

  1. Vytas

    Kažkodėl niekas nepaskaičiuoja, kiek žmonių kur mėgsta lankytis. Juk gali būti ir taip, kad daliai lietuvių euroremontas nemalonus dėl to, kad po jo nebėra vietų žvilgsniui užkliūti – visur viskas vienodai gražiai niveliuota. Prie Santuokų dabar yra dar aikštelės veidas, nors aš labai retai ten bebūnu ir labai nesupyksiu, jei remontuos taip, kad eisim ir nepastebėsim nieko.

    Reply
  2. Joris

    Kuo mažiau tvorų- tuo mažiau Azijos mieste.

    Reply
  3. neringa

    O ar tikrai ta tvora buvo apgriauta „vandalų”, o ne šalia įsikūrusios naujos kavinės („stasio kampas”), kuri atvėre savo terasą?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenai Šakalienei - Aukščiausiojo Teismo malonė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) panaikino pirmos instancijos ir Klaipėdos apygardos teismo sprendimus, kuriais buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Miestas

„Nešvariausiam” miestui tvarkyti ieškoma naujų sanitarų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie 4 milijonų eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl bendrojo naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This