Premjera: „Vienas, du – kur tu?“

Kultūra

„Vienas, du – kur tu?“ Tradicinė slėpynių žaidimo įžanga tapo naujo Klaipėdos lėlių teatro spektaklio ašimi, aplink kurią sukasi smagus judesio ir objektų žaidimas, skirtas vaikams nuo vienerių metų ir visai šeimai. Pažaisti uostamiesčio mažuosius gyventojus ir jų tėvelius kviečia Klaipėdos lėlių teatras šį šeštadienį, balandžio 7 d. 11 ir 12 val. 

Interaktyvus spektaklis „Vienas, du – kur tu?“ – tai naujas režisieriaus Donato Savickio spektaklis, kuriame pagrindiniais veikėjais tapo Klaipėdos lėlių teatro kūrėja Monika Mikalauskaitė ir choreografas Taurūnas Baužas – du jauni menininkai, kurie  scenoje žaidžia drąsiai, laisvai ir grakščiai.

„Šis žaidimas – ypač smagus, nes jis kitoks tiek savo forma, tiek turiniu. Spektaklyje „Vienas, du – kur tu?“ nėra teksto, bet labai daug įspūdingo vaizdo, judesio, klounados, šiuolaikinio cirko elementų. Nors kuriame lėlių teatre, tačiau nesislepiame už širmų, esame ir veikiame scenoje, nevaidiname, o žaidžiame. Žaidimas leidžia išlikti natūraliais, užmegzti ypač šiltą, betarpišką santykį su žiūrovu“, – teatro pranešime cituojama M. Mikalauskaitė.

D. Savickis, Klaipėdos lėlių teatre jau sukūręs trijų skirtingų spektaklių seriją „Sapnų pasakėlės“ kūdikiams nuo 2 mėnesių iki 3 metų, į spektaklį „Vienas, du – kur tu?“ kviečia vienerių metų kūdikius, tampančiais mažais, smalsiais vaikais, kurie nori viską paliesti ir pačiupinėti, kurie jau seniai sėdi, stovi, ropoja, o kai kurie jau bando ir vaikščioti.

„Sapnų pasakėlės“ – buvo atmosferiniai spektakliai, o šis spektaklis – interaktyvus, įtraukiantis į veiksmą, sudominantis vaiką, išlaikantis jo dėmesį ir dovanojantis geras emocijas be jokių elektroninių prietaisų“, – intriguoja režisierius.

Anot D. Savickio, su paprasta skepetaite galima sugalvoti 20 žaidimų, kuriems neatsispirs nė vienas mažylis. „Elementari kojinė gali tapti fantastiniu padaru. Lėlių teatre, profesionalių kūrėjų rankose, atgyti gali bet koks daiktas, bet koks objektas. Spektaklyje „Vienas, du – kur tu?“ žaismingai veikia ir ryškios spalvos bei geometrinės formos, kurias išradingai parinko dailininkė Angelina Furmaniuk – Savickienė, ir ekspresyvi muzika, kurią sukūrė kompozitorius Kristijonas Lučinskas, ir šviesos, kuriomis manipuliuoja  dailininkas Kęstutis Bručkus. Teatro scena šiame spektaklyje transformuojasi į didelę pažinimo ir žaidimų aikštelę“, – sako spektaklio autorius ir režisierius.

Klaipėdos lėlių teatras – vienas pirmųjų teatrų Lietuvoje, pradėjusių kurti spektaklius kūdikiams. Spektaklis „Vienas, du – kur tu?“ – penktasis pastatymas, skirtas mažiausiems žiūrovams.

„Šis spektaklis – tai mūsų teatro investicija.  Mes matome, jog spektaklių mažiausiems poreikis yra didžiulis ir norime užtikrinti tęstinumą, kad kūdikiai, kurie jau matė mūsų spektaklius, būdami vos keleto mėnesių, augtų kartu su lėlių ir objektų teatru“, – pažymėjo Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Juknevičienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - marionečių spektaklis suaugusiems

Šį penktadienį ir šeštadienį, lapkričio 17-18 d., bei kitą penktadienį, lapkričio 24 d., Klaipėdos lėlių teatre vyks marionečių spektaklio suaugusiesiems ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This