Dėl pažeidimų Saugios laivybos administracijoje – į prokuratūrą

Uostas ir jūra

Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) praneša, kad kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą, prašydama ištirti šios įstaigos darbuotojų šiurkščių pažeidimų ir galimo dokumentų klastojimo atvejus.

Tyrimo metu nustatyta, kad buvusioje Lietuvos saugios laivybos administracijoje (LSLA), kuri nuo 2017 m. gruodžio mėn. yra prijungta prie LTSA, galimai egzistavo dokumentų klastojimo schema, kuri grupei darbuotojų esą leido piktnaudžiauti užimamomis pareigomis ir neteisėtai gauti atlygį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pranešama, kad organizacijai priklausančio hidrografinio laivo „Varūna“ laivavedys, tuo pačiu metu dirbdamas keliose darbovietėse, sistemingai nebūdavo darbe ir neatlikdavo jam pavestų funkcijų. Nustatyta, kad už darbo laiko apskaitą atsakingas laivo „Varūna“ kapitonas, žinodamas, kad laivavedžio nėra darbe, melagingai pildė dokumentus, o minėtas darbuotojas neteisėtai gavo jam nepriklausantį darbo užmokestį.

Teigiama, jog neatmestina, kad LSLA tokio pobūdžio pažeidimai vyko ne vienerius metus, o juose dalyvavo ir gerokai platesnis darbuotojų ratas. Dėl to tęsiamas vidaus tyrimas.

„Neskaidri darbuotojų veikla valstybiniame sektoriuje nebus toleruojama. Žalos dydis, šiuo atveju, net nėra svarbiausias – kalbame apie itin įžūlų piktnaudžiavimą pareigomis ir aplaidų požiūrį į darbą valstybei, todėl šie atvejai turi būti nuodugniai ištirti, o iš kaltininkų bus pareikalauta atsakomybės“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Įvertinus tyrimo išvadas, nuspręsta minėtą laivavedį atleisti iš darbo už šiurkščius darbo pareigų vykdymo pažeidimus. Pažeidimų mastą, jų dalyvių skaičių ir atsakomybę galutinai įvertins ikiteisminio tyrimo institucijos.

„Tenka apgailestauti, kad iki reformos Lietuvos saugios laivybos administracijoje buvo sudarytos sąlygos darbuotojų nesąžiningumui. Kasdienybe buvusių panašių darbo pareigų vykdymo pažeidimų tikrai netoleruosime. Kad tokie atvejai nesikartotų ateityje, priėmėme sprendimą kreiptis į prokuratūrą. Užtikrinsime, kad tokie atvejai naujoje įstaigoje nepasikartotų“, – sakė Lietuvos transporto saugos administracijos l. e. direktoriaus pareigas Genius Lukošius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Arvydas Vaitkus į merus eis su savo vardo komitetu

Ilgai tylėjęs ir bandęs išlaikyti intrigą Klaipėdos miesto tarybos narys, buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus penktadienį pranešė dalyvausiantis mero ...
2022-11-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Lietuvos viešasis sektorius - didelis, bet perdžiūvęs tigras

Lietuvos esminė bėda – kūdas šalies viešasis biudžetas ir per didelis viešasis sektorius, suvalgantis per didelę to šalies biudžeto dalį ...
2021-10-22
Skaityti daugiau

Transportas

Automagistralėje tikrins transporto priemones

Liepos 7 ir 14 dienomis Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) atstovai kartu su policijos pareigūnais intensyviau tikrins Klaipėdos apskrityje važiuojančias ...
2021-07-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This