Kino klube „8 ½” – premjera

Kultūra

Kultūros fabrike įsikūrusiame kino klube „8 ½” balandžio 11 dieną 18.30 valandą bus pristatomas naujausias Alekandros Bator filmas „Į asmeninę erdvę įeiti draudžiama” (Baltarusija, 2018 m.). Jį pristatyti ir visais kūrybiniais įspūdžiais pasidalinti į kino klubą atvyks pati Alekandra Bator su kūrybine komanda.

Ši režisierė daugelyje festivalių pelnė apdovanojimus už gerai žinomą savo filmą „Baltosios rasos“.

Naujojo filmo veiksmas vyksta mūsų dienomis. Pagrindinis herojus – tai jaunas gabus programuotojas Maksas, kuriantis kompiuterinius žaidimus, paklausus savo srities specialistas. Jo programos visuomet yra kruopščiai sukurtos ir veikia idealiai. Taip pat idealiai yra organizuotas visas Makso gyvenimas. Jis yra nepriekaištingas visose srityse. Tačiau kartą jo nepriekaištingumas sutrinka. Artėja eilinis galutinis terminas, o Maksas stringa prie vienos pasirinkties, kuri, jo manymu, kol kas nėra ideali. Įmonės vadovybė, nelaikydama šio nebaigtumo esminiu, pradeda prekiauti žaidimu ir švenčia sėkmę. O Maksui tai yra visiškas žlugimas.

Niekas net neįtaria, kad iš tikrųjų išoriškai nepriekaištingas Maksas kenčia nuo psichologinės vaikystės traumos. Augintas griežtos motinos fanatiškoje tvarkoje, kur mažiausia dėmė ant marškinių ir sudaužytas puodelis virsdavo tragedija, Maksas visą gyvenimą stengiasi būti visur nepriekaištingas. Neesminė klaida darbe griauna jo nusistovėjusį pasaulį iki pat pagrindų. Maksas meta viską: įmonę, butą, mašiną ir išvažiuoja į tolimą provinciją, kur jo niekas nesuras. Tačiau mažoje geležinkelio stotyje jis susiduria su savo visiška priešingybe – su tolima nuo tobulumo, tačiau atvira ir emocionalia Maša. Keletas valandų, praleistų su mergina laukiant traukinio, staigiai keičia visus Makso įsivaizdavimus apie gyvenimą.

Bilietai kino klubo nariams kainuoja 2 Eur, ne klubo nariams – 4 Eur. Juos galima įsigyti likus valandai prieš kino seansą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Švietimas

Konferencijoje ieškojo būdų, kaip kovoti su narkotikais mokyklose

Penktadienį Kultūros fabrike vyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir uostamiesčio savivaldybės surengta konferencija „Mokykla, savivalda, policija – ką mes ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This