„Yazaki” ieško dar 200 darbuotojų

Verslas

2017 m. rugsėjį Klaipėdos LEZ įsikūrusi automobilių elektros instaliacijos laidų rinkinių gamintoja „Yazaki“, gaminanti laidų rinkinius pagal „Mercedes–Benz“ automobilių gamintojo užsakymus, pranešė apie 400 darbuotojų komandos, skirtos šiam projektui, paiešką. Bendrovė skelbia, kad pirmas personalo plėtros etapas baigtas ir mažiau nei per du mėnesius ji rado 200 reikalingų specialistų. Įmonėje šiuo metu dirba daugiau nei 1200 darbuotojų.

Kovą „Yazaki“ pradėjo antrąjį personalo plėtros etapą – ieško dar apie 200 specialistų.

„Pirmą kartą į pagalbą pasitelkėme ir darbuotojų nuomos kompaniją, kuri pasiūlė dalį darbuotojų. Dauguma naujai priimtų darbuotojų – klaipėdiečiai. Tačiau organizavome ir naujų darbuotojų paiešką apskrityje – Kretingoje, Priekulėje, Gargžduose. Net trečdalis naujokų – iš šių miestų. Nemažai priimta ką tik mokslus baigusio jaunimo. Taip pat smagu, kad priėmėme ir keletą iš emigracijos sugrįžusių mūsų tautiečių“, – pranešime cituojama „Yazaki“ generalinės direktorės pavaduotoja Jurgita Galinskienė.

Kovą „Yazaki“ pradėjo antrąjį personalo plėtros etapą – ieško dar apie 200 specialistų.

Lietuvoje sukurtas „Mercedes–Benz“ vienos rūšies laidų rinkinių gamybos proceso modelis jau perkeltas į „Yazaki“ įmonę Bulgarijoje. Čia lietuvių apmokyti bulgarų darbuotojai gamina dalį „Daimler“ užsakymo. Šiuo metu lietuvių inžinieriai dirba diegdami analogišką gamybos procesą ir Serbijoje.

„Automobilių gamybos ciklas trunka kelerius metus, tad šiam „Mercedes–Benz“ projektui pradėjome ruoštis prieš dvejus. Turime patyrusių inžinierių komandą, kurią palaipsniui papildėme ką tik studijas baigusiais specialistais. Patyrę inžinieriai kartu su naujai buriama procesų inžinierių, technologų, kokybės bei kitų sričių specialistų komanda sukūrė kliento reikalavimus atitinkančių produktų prototipus ir visą jų gamybos modelį. Jis apima žaliavų užsakymą, gamybos technologijas ir jų procesų suderinimą, darbuotojų apmokymą, kokybės kontrolės sistemą ir daugelį kitų sričių“, – teigia „Yazaki“ generalinės direktorės pavaduotoja.

Šiandien „Mercedes–Benz“ laidų rinkinių gamybos projekto komandoje dirba apie 60 naujai priimtų technologijų, įrengimų, procesų, kokybės inžinierių, turinčių technologų, elektronikų, automatikų, elektrotechnikų ir kitą išsilavinimą.

Teigiama, kad tai ne pirmas kartas, kada „Yazaki“ komandos Lietuvoje sukurtas gamybos modelis perkeliamas į kitas „Yazaki“ grupės gamyklas pasaulyje. Lietuvos komanda taip pat buvo atsakinga už Rusijoje įsigytos įmonės integraciją. Ji užtikrino ir technologijų sklaidą visose „Yazaki“ įmonėse, gaminančiose produktus „Volvo“ koncernui.

„Norime didinti šią didelę pridėtinę vertę kuriančios veiklos apimtis ir tapti įmonių grupės metodų laboratorija“, – teigia Jurgita Galinskienė.

Pasak Eimanto Kiudulo, Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės vadovo, darbuotojų praėjusiais metais daugėjo ir kitose Klaipėdos LEZ įmonėse. „Albright Lietuva“, „Retal Baltic“, „Neo Group“ bei „Ani Plast“ kartu padidino darbuotojų skaičių dar šimtu.

Pasak E. Kiudulo, nuolat dirbame, kad LEZ infrastruktūra būtų patraukli darbuotojams, taip pat netrūktų bendruomeniškos veiklos.

„Tiesiame dviračių takus. Nuo kitų metų teritoriją iš miesto bus galima lengvai pasiekti dviračiu, čia teikiamos „City Bee“ automobilių trumpalaikės nuomos paslaugos, veikia kavinė. Jau netrukus turėsime ir jogos užsiėmimų klasę įmonių darbuotojams, taip pat ieškome galimybių vaikų darželio steigimui. Eilę metų bendradarbiaujame rengiant Klaipėdos LEZ įmonių futbolo turnyrą. Šiemet visus kvietėme dalyvauti savo palaikomos „Dakaro ralio“ komandos totalizatoriuje, su kuria mūsų bendruomenė susitiko“ – pasakoja E. Kiudulas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This