FiloCafé diskutuos apie asmenybę

Kultūra

Uostamiestyje įsikūrusi jaunimo asociacija „Mediėdros“ tęsia savo projektą FiloCafé – filosofinių diskusijų/pokalbių klubą ir balandžio 12 dieną, 17.30 val. „Terminalo – kavos studijoje“ (Kurpių g. 7) kartu su literatūrologe prof. Roma Bončkute plėtos literatūrines asmenybės teorijas bei kalbės apie asmenybės tapsmą didžiojoje pasaulinėje literatūroje

„Asmuo – individuali būtybė. Jis jaučia, mato, galvoja, išgyvena, turi valią ir jausmus. Žmonės vienas nuo kito skiriasi savo elgesiu, išvaizda bei pasiekimais. Asmenybės sąvoka yra plati ir sudėtinga, ji apima fiziologinius ir psichologinius žmogaus ypatumus. Kiekvieną iš mūsų skiria ne tik individualūs, bet ir tarpkultūriniai skirtumai, socialinės patirtys. Asmenybės vystymosi tapsmas yra dinamiškas procesas, jį formuoja įgimtos savybės bei patirtys, kurios sudaro darnią visumą. Dėl šių priežaščių asmenybė yra sudėtinga ir unikali sistema.

Kas yra asmenybė ir kokia ji gali būti? Kaip žmogus tampa asmenybe? Kas ją formuoja? Kiekvienas žmogus yra asmuo, bet ar kiekvienas yra asmenybė?”, – klausia organizatoriai ir kviečia į susitikimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą apie Martyną Jankų

Rugpjūčio 19 d., kitą ketvirtadienį, 17.30 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salėje bus pristatyta Domo Kauno monografija ...
2021-08-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

VII Klaipėdos knygų mugė alsuos fluxus dvasia

Saulėtą penktadienio rytą praeiviai centrinėje Klaipėdos Herkaus Manto g. tapo neįprasto reginio liudininkais - juodai vilkintys jaunuoliai, atsinešę sulankstomas kopėčias ir tuščias talpas nuo vandens, triukšmingai ėmė jas daužyti būgnų lazdelėmis.
2019-09-27
Skaityti daugiau

Švietimas

Moksleivius kviečia pristatyti savo jūros viziją

Klaipėdos universiteto Filosofijos ir kultūrologijos katedra kartu su kultūrinių industrijų asociacija „Mediėdros” kviečia visus 9-12 klasių Lietuvos moksleivius dalyvauti kūrybiniame ...
2019-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This