Koncertų salėje – „Itališkas desertas“

Kultūra

Į Klaipėdą atvyksta smuikininkas Domenico Nordio ir festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ metu šį trečiadienį, 18.30 val., pasirodys su Klaipėdos kameriniu orkestru.

Domenico Nordio yra žinomas kaip vienas įtakingiausių savo kartos atlikėjų.

Anot organizatorių, susirinkusiųjų į koncertą klausytojų lauks gardus „Itališkas desertas“. Jo meniu  –  muzika, kurią parašė vienas žymiausių operos kūrėjų Gioachino Rossini, baroko vunderkindas Antonio Vivaldi, smuiko virtuozas ir atlikimo technikos novatorius Niccolo Paganini. Taip pat išgirsite garsiausią Tomaso Antonio Vitali kūrinį, kuriuo kompozitorius peržengė barokinės muzikos ribas. Koncertą vainikuos žingsnis į XX amžių, kai gyveno ir kūrė žinomas kino takelių kompozitorius Nino Rota.

Domenico Nordio yra žinomas kaip vienas įtakingiausių savo kartos atlikėjų. Venecijoje gimęs smuikininkas nuo mažų dienų buvo vadinamas vunderkindu. Pirmąjį rečitalį Domenico griežė būdamas dešimties, o sulaukęs šešiolikos laimėjo Giano Battistos Viotti vardo konkursą, kurio vertinimo komisijai tąkart pirmininkavo legendinis Yehudi Menuhinas.

Prestižiškiausiose pasaulio salėse su žymiausiais orkestrais ir dirigentais koncertuojantis D. Nordio 1988 m. laimėjo „Eurovizijos” jaunųjų atlikėjų konkurso Didįjį prizą, atvėrusį jam vartus į visą pasaulį. Dar vienas svarbus karjeros faktas – smuikininkas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su garsiąja „Sony Classical“, kuri leidžia visus jo įrašus.

Klaipėdos kamerinis orkestras nuolat bendradarbiauja su įkvepiančiais atlikėjais iš viso pasaulio. Dažnas atvykęs maloniai nustemba, koks aukšto lygio kolektyvas yra įsikūręs Lietuvos uostamiestyje. Mindaugo Bačkaus vadovaujamas orkestras atlieka pačių įvairiausių stilių muziką, skirtą skirtingo amžiaus, skonio ir poreikių klausytojui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Verslas toliau judina požeminio parkingo po Lietuvininkų aikšte idėją

Praėjus pusmečiui po pagarsintos idėjos, kad po Lietuvininkų aikšte reikėtų įrengti 75 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, verslo iniciatyva pradedami rengti ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This