Klaipėdiečiai statys tiltą norvegams

Verslas

AB „Vakarų laivų gamykla“ praneša, kad jų dukterinė įmonė UAB „Vakarų konstrukcijos“ šių metų pradžioje pasirašė sutartį su Norvegijos kompanija HAG Anlegg AS dėl pėsčiųjų ir dviratininkų tilto Oslo mieste gamybos.

Būsimo tilto vizualizacija

Teigiama, kad šios sutarties pasirašymas – tai kelerius metus trukusio, tikslingo darbo rezultatas.

„Pirmasis tokio tipo užsakymas – nemažas iššūkis, įgyvendinus jį, turėsime naujos patirties ir įsitvirtinsime naujoje rinkoje. Tikimės, kad tokio tipo užsakymas padės įmonei diversifikuoti veiklą ir pritraukti naujų klientų“, – pranešime cituojamas „Vakarų konstrukcijų“ direktorius Jurgis Damkus.

Tiltas, kurį planuojama sumontuoti virš esančios sankryžos, bus keturių krypčių, sklandžiai išlinkstantis trijose plokštumose bei turėsiantis papildomas nuovažas. Tokiu būdu planuojama padidinti jau esančios sankryžos pralaidumą pėstiesiems ir dviratininkams – netoliese esantys Oslo universitetas bei Ullevål stadionas pritraukia didelius srautus žmonių, bei padaryti sankryžą saugesne, perkeliant pėsčiųjų srautus virš važiuojamosios dalies.

„Projektą priimame kaip iššūkį, šio tilto gamyba – tai rimtas inžinerinis sprendimas, tačiau planuojame darbus atlikti laiku ir kokybiškai, nes konkurso stadijoje buvo atlikti kruopštūs paskaičiavimai ir analizės“, – sako  „Vakarų konstrukcijų“ marketingo direktorius p. Rimantas Stropus.

Projektas jau pradėtas vykdyti. Bendras tilto svoris daugiau nei 600 tonų. Tilto konstrukcija bus gaminama dalimis, ji bus suskaidyta į 20 sekcijų patogiam transportavimui ir montavimui. Projektą numatyta įgyvendinti iki rugsėjo pabaigos.

INFORMACIJA

UAB „Vakarų konstrukcijos“, įkurta 2003 metais, specializuojasi naftos ir dujų gavybos bei atsinaujinančios energetikos sektoriuose naudojamos aukštos įtampos kabelių transportavimo įrangos gamyboje.

1 Comment

  1. Ramunė

    Klaipėdiečiai stato tiltus norvegams. Labai ironiška-Klaipėdai labiau reikėtų, bet valdžia neįgali tiek tiltų, tiek tunelių klausimu. Kai tik pradedama kalba apie tokius įprastus civilizuotam pasauliui inžinerinius statinius, jiems užgniaužia kvapą ir susuka vidurius. O vėliau ištinka paralyžius…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Varžėsi dėl kapitono Stasio Marcinkevičiaus taurės

Savaitgalį Baltijos jūroje vyko įtempta kova dėl kapitono Stasio Marcinkevičiaus atminimo taurės. Jūroje varžėsi net 10 komandų, o absoliučioje įskaitoje ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Švietimas

Inžinerinių specialybių studentams - stipendijos

Trys Lietuvos jūriniam klasteriui priklausančios organizacijos sukūrė stipendijų programą, kas motyvuotų jaunimą rinktis inžinerines studijas. Iniciatyvos sprendžiant ne vien jūriniam ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

Švietimas

Būsimiesiems inžinieriams – piniginės stipendijos

Vakarų laivų gamyklos įmonių grupė, skatindama jaunimą rinktis su inžinerine pramone susijusias profesijas, įsteigė pinigines stipendijas. Jos skiriamos Klaipėdos Pauliaus ...
2023-06-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This