Uosto direkcijos kyšio byloje – nuosprendis

Kriminalai ir nelaimės

Apie 5 tūkst. eurų vertės šveicariškas laikrodis „Ulysse Nardin“ bei dar 5 tūkst. eurų, sudėtų į konjako dėžutę, buvusiam Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriui Gediminui Zumarui uždirbo lygtinę laisvės atėmimo bausmę, o buvusiam „Latvijas tilti“ valdybos pirmininkui, Latvijos piliečiui Genadijui Kamkalovui – per 9 tūkst. eurų baudą.

Gediminui Zumarui (kairėje) skirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė atidedant jos vykdymą 2 metams. Jam taip pat uždrausta 2 metus dirbti valstybės tarnyboje. Genadijui Kamkalovui skirta 9415 eurų bauda, tačiau įvertinus vienos paros suėmimą, jam liko sumokėti 9339 eurus.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokį trečiadienį priimtą Klaipėdos apygardos teismo sprendimą dar galima skųsti per 20 dienų. Abu nuteistieji po posėdžio sakė tai ir darysiantys.

Nuosprendį skelbusi teisėja Dalia Kursevičienė konstatavo, kad abiejų kaltinamųjų kaltė yra visiškai įrodyta. Anot teismo, byloje užtenka įrodymų, kad prekybos centre „Studlendas” esančioje „Charlie” kavinėje G. Kamkalovas perdavė G. Zumarui minėtąjį laikrodį, o vėliau jo kabinete ir 5000 eurų, sudėtų į konjako dėžutę kaip kyšį, už veikimą šios bendrovės naudai.

„Latvijas tilti” siekė, kad G. Zumaras padėtų išspręsti nesutarimus su technine priežiūra dėl darbų 66 ir 67 krantinėse, o vėliau sutartį dėl „Klaipėdos Smeltės” estakados traktuotų rangovo naudai – kad šio objekto bandymus finansuotų Uosto direkcija, o ne „Latvijas tilti”.

Tai esą įrodo ir įrašyti telefono pokalbiai tarp G. Kamkalovo ir kito „Latvijas tilti” atstovo, kuriuose teigiama, kad „Gediminas padarė tai, ko prašė”, kad „penketukas padėjo sutaupyti 17 000 ir tai senas geras metodas”.

Kaltinamieji savo kaltės dėl kyšių ir susitarimų nepripažino. G. Zumaras teigė, kad laikrodį, kurio vertės nežinojo, paėmė kaip draugo dovaną pareigų paaukštinimo ir būsimo gimtadienio proga. Dėžutė su gėrimu esą buvo dovana Joninių proga. Joje rastus pinigus jis svarstė grąžinti. G. Kamkalovas taip pat neigė davęs kyšius ir tvirtino, jog laikrodis – tai asmeninė draugiška dovana, o pinigai dėžutėje buvo skirti kitam asmeniui ir perduoti per klaidą supainiojus dėžutes.

Tad G. Zumarui, atsižvelgus į tai, kad jis yra neteistas, jaunas, dirbantis, skirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė atidedant jos vykdymą 2 metams. Jam taip pat uždrausta 2 metus dirbti valstybės tarnyboje. G. Kamkalovui skirta 9415 eurų bauda, tačiau įvertinus vienos paros suėmimą, jam liko sumokėti 9339 eurus.

Laikrodį ir 5000 eurų teismas nusprendė konfiskuoti.

Byloje kaltinimą palaikęs prokuroras Aivaras Vėlutis sakė ir prašęs skirti lygtines bausmes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This