Klaipėdos LEZ patvirtinto 3,3 mln. eurų investiciją

Verslas

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės valdyba priėmė sprendimą investuoti 3,3 mln. eurų į universalų gamybai pagal investuotojų poreikius pritaikytą pastatą „FlexStart“.

Teigiama, kad 7440  kv. m ploto gamybos ir biurų paskirties pastatas investuotojams pasiūlys galimybę nuomotis išskirtinai jų poreikiams pritaikytas patalpas.

„Tai yra pirmas modernus nuomai skirtas gamybinės paskirties objektas per pastaruosius 2 metus Klaipėdos regione. Nuo 2016 metų Klaipėdoje anonsuojami ir įgyvendinami projektai yra skirti tik įmonių, bet ne nuomos, reikmėms. Didžioji jų dalis – Klaipėdos LEZ teritorijoje ar kaimynystėje”, – pranešime spaudai cituojamas tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ konsultantas Gintaras Toločka.

Klaipėdos LEZ galės nesudėtingai šį pastatą modifikuoti pagal įmonių gamybos poreikius.  Dėl „FlexStart“ projekto teritorijoje besikuriančios įmonės turės galimybę per 3 mėnesius įsikurti ir pradėti veiklą.

„Pastebime tarptautinę tendenciją, kad gamybos įmonės yra vis labiau linkusios nuomotis jų poreikiams pritaikytas patalpas ir didžiausią dėmesį skirti savo kuriamam produktui ar teikiamai paslaugai, o ne turto valdymui“, – cituojamas ir Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės vadovas Eimantas Kiudulas.

Pastatas projektuotas atsižvelgiant į tyrimus ir pokalbius su potencialiais investuotojais, siekiant pritraukti prietaisų ar elektronikos gamybos, elektroninių automobilių komponentų gamybos, metalo apdirbimo ar surenkamosios pramonės įmonių, kurioms reikia funkcionalių ne aukštesnių kaip 6 metrai patalpų.

Teigiama, kad šis projektas jau sulaukė susidomėjimo iš gamybinių užsienio kompanijų ir šiuo metu derinamos sąlygos su potencialiais investuotojais iš Vokietijos, Švedijos, Belgijos ir kitų šalių. Planuojama, kad pirmieji nuomininkai į jį pradės keltis liepą.

Iš 7440 kv. m., 6000 kv. m. bus skirti gamybos plotui, likusieji – administracinės patalpos. Įmonėms, išsinuomojusioms patalpas „FlexStart“, galios visame Klaipėdos LEZ taikomos mokesčių lengvatos. Bendrovės gali įsikelti į universalųjį pastatą išsinuomodamos mažiausiai 1 000 kv. m gamybos ir 180 kv. m biuro patalpų.

„Išnuomojus šį pastatą, planuojama toliau plėtoti analogiškus projektus, kurie leistų užtikrinti nuolatinį patalpų prieinamumą ir greitą kompanijų įsikūrimą Klaipėdos LEZ“, – sako E. Kiudulas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Statys jau trečią FlexStart

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įsteigta NT vystymo įmonė UAB „Flex Start Three“ gavo leidimą statyti 8,8 tūkst. kv. m ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This