Aidas Einikis: „Esu patenkintas, jog gyvenu Klaipėdoje”

Sportas

„Neptūno“ komandos narys Aidas Einikis yra užkietėjęs kompiuterinių žaidimų mėgėjas ir net skina pergales virtualių žaidimų turnyruose? Tiesa, jis kompiuterio ekrane yra geriau įvaldęs ne krepšinio, o futbolo sistemą ir savo trofėjų kolekcijoje turi Nacionalinės žaidimų lygos (NZL) antros ir trečios vietos prizus.

„Esu neblogas FIFA žaidėjas, o su NBA kol kas sekasi prasčiau. Gal ateityje pavyks patobulinti ir NBA žaidimo įgūdžius“, – šypsodamasis sakė praėjusį savaitgalį su „Neptūno-Akvaservis“ ekipa Nacionalinės krepšinio lygos čempionu tapęs ir finalo MVP titulą pelnęs A. Einikis.

bcneptunas.lt

bcneptunas.lt  pakalbino šį 21-erių žaidėją, kuris yra vieno tituluočiausių Lietuvos rinktinės krepšininko Gintaro Einikio sūnus.

Kaip susidomėjai krepšiniu? Pameni pirmąją treniruotę?

Nepamenu kaip susidomėjau krepšiniu, nes buvau labai labai mažas (juokiasi – autor. past.), bet nuo pat pirmų dienų, kiek žinau, turėjau krepšinio kamuolį ir krepšį. Aišku, didžiausią įtaką padarė šeima, nes visa šeima žaidė krepšinį. O pirmoji mano treniruotė vyko Kaune, Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje. Bet ten buvau labai trumpai, nes persikraustėme gyventi į Klaipėdą. Čia jau lankiau Vlado Knašiaus krepšinio mokyklą. Būtent šioje mokykloje įgijau labai daug patirties, kadangi vienu metu gyniau dviejų komandų garbę. Labai smagu, kad Klaipėda ir V. Knašiaus krepšinio mokykla garsėja snaiperiais.

Nuo 2014 metų, neskaitant trumpos išvykos į Mažeikius rungtyniauji Klaipėdoje. Ilgalaike sutartimi susiejai savo ateitį su „Neptūnu“. Esi patenkintas būdamas šios sistemos dalimi?

Esu patenkintas, jog gyvenu Klaipėdoje, čia turiu visas sąlygas žaisti, treniruotis ir tobulėti.

Praėjusį savaitgalį tapai NKL čempionu ir finalo MVP. Ką tau reiškia šie titulai?

Šie titulai atspindi komandos, mano ir trenerių sunku darbą. Esu labai laimingas laimėjęs šiuos titulus su savo miesto komanda. Man tai kaip žaidėjui reiškia labai daug.

Ar turi krepšininko idealą, kuris nuo vaikystės įkvepia siekti savo užsibrėžtų tikslų?

Idealo neturiu. Yra daug patinkančių žaidėjų, kuriuos stebiu daug atidžiau nei kitus. Mano mėgstamiausias visų laikų krepšininkas yra Kobe Bryantas. Manau, tai vienas labiausiai atsidavusių ir mylinčių krepšinį žaidėjas. Mano kambaryje kabo didelis šio krepšininko plakatas.

Esi vilkėjęs Lietuvos jaunučių ir jaunių rinktinių marškinėlius. Kokie įspūdžiai rungtyniaujant su geriausiais šalies bendraamžiais?

Labai laukdavau vasarų, kai visi susirinksime. Rinktinėse visada būna labai gera atmosfera. Visi linksmi, o treniruotėse vyksta nuoširdus darbas, kieta kova krepšinio aikštelėje.

Kokios pergalės su rinktine įsiminė labiausiai?

Įsimintiniausia pergalė buvo U15 olimpinio festivalio turnyre, kai laimėjome aukso medalius, nors niekas iš mūsų nieko panašaus nesitikėjo. Džiaugsmas buvo dvigubas.

Šiemet Lietuvos vyrų rinktinės marškinėlius vilkėjo du neptūniečiai – Edgaras Želionis ir Renaldas Seibutis. Turbūt ir tavo viena iš svajonių atstovauti savo šaliai Europos, pasaulio ar olimpinėse žaidynėse?

Aš manau, kad kiekvieno žaidėjo svajonė yra žaisti už Lietuvos rinktinę. To siekia kiekvienas profesionaliai į savo darbą žvelgiantis žaidėjas.

Krepšininkai dažnai turi įvairių prietarų, kurių laikosi prieš svarbias varžybas. Tu turi kokių prietarų?

Aš keletą dienų iki rungtynių nesikerpu nagų. Nors šiaip labai daug prietarų neturiu. Svarbiausia, kad rungtynių dieną būčiau gerai pailsėjęs ir pavalgęs.

Drąsiai meti į krepšį pačiomis įtempčiausiomis rungtynių akimirkomis. Kokius žodžius ar frazes kali sau į galvą, kai itin svarbią akimirką reikia mesti lemiamą metimą ar baudas? Kaip bandai save nuteikti?

Neturiu aš kažkokių frazių. Tiesiog stengiuosi į galvą neįsileisti blogų minčių. Manau, jos labiausiai ir kenkia tokiais momentais.

Pasižymi taikliais tritaškiais. 2016 metais tapai Lietuvos krepšinio federacijos taurės „Natural pharmaceuticals“ tritaškių konkurso nugalėtoju. Savaitgalį NKL finalo ketverto šventėje buvai per plauką nuo „Snaiperio“ konkurso finalo. Turbūt po treniruočių dažnai pasilieki papildomai pamėtyti nuo tritaškio linijos?

Stengiuos po kiekvienos treniruotės pasilikti pamėtyti, bet viskas prasidėjo, kai žaidžiau LCC universiteto komandoje ir įsigijome specialų metimų aparatą. Rytais atlikdavau apie tūkstantį metimų ir, manau, tai didžiausia mano taiklių tritaškių priežastis. Pamenu, kad buvo net taip, kad kartą mokykloje po išties ilgos krepšinio treniruotės negalėjau rašyti, nes ranka buvo labai pavargusi.

Itin įsiminė 2017 metų pabaiga, kai Pasvalyje rungtynėse su  „Pieno žvaigždėmis“ „Neptūno“ komanda trečiojo kėlinio pabaigoje atsilikinėjo 22 taškais – 47:69 ir treneris Kazys Maksvytis tave išleido į aikštelę. Tada šaltakraujiškai pataikei tris iš eilės tritaškius, inicijavai „Neptūno“ spurtą 29:6, dar dvikovos pabaigoje pridėjai tritaškį ir „Neptūnas“ galiausiai šias rungtynes laimėjo 92:86. Tada net treneris po rungtynių juokaudamas žurnalistams sakė: „Aidas Einikis pavogė Kalėdas iš Pasvalio“. Galima teigti, kad tai buvo geriausios tavo karjeros rungtynės? Kaip pačiam jos įsiminė?

Man tos rungtynės labai įsiminė ir, manau, įsimins dar ilgam. Gal nebuvo jos geriausios mano karjeroje, bet LKL čempionate – tai tikrai.

Esi legendinio Lietuvos krepšininko, net triskart olimpinio prizininko, Europos vicečempiono Gintaro Einikio sūnus. Ar tėtis dažnai stebi krepšinio rungtynes? Pateikia patarimų?

Gyvai stebi labai retai, nes nervinasi, o per televiziją transliuojamas rungtynes pažiūri, pakalbame šiek tiek apie krepšinį, bet per daug giliai negvildename.

Tėčio firminis metimas į krepšį buvo kabliu. Ar vaikystėje tavęs nemokė šio metimo?

Komandos draugai juokauja, kad kablys yra įstrigęs kraujyje. Išties esu išmokytas šio metimo technikos. Retkarčiais kabliu metu ir per rungtynes.

bcneptunas.lt

Dažnai su tėčiu tenka pasivaržyti krepšinio aikštelėje?

Anksčiau tekdavo tarpusavyje pažaisti krepšinį, dabar jau – nebe.

Įdomu, kas ką įveikdavo?

Prieš maždaug penkerius metus aš tėtį įveikdavau. Pranokdavau jį greičiu (juokiasi).

Kokį finišą LKL čempionate šį sezoną prognozuotum „Neptūnui“?

Jei neužklups traumos ir ligos, „Neptūnas“ turėtų žaisti finale.

Balandžio 23 dieną su Klaipėdos universiteto komanda teks žaisti Lietuvos studentų krepšinio lygos pusfinalyje prieš Lietuvos sporto universiteto komandą. Kokios viltys šiame čempionate?

Klaipėdos universiteto komanda daug kartų iškovojo šios lygos bronzos medalius. Praėjusiais metais taip pat likome treti. Jei kauniečius nugalėjome pernai jų arenoje, kodėl gi to nepakartojus ir šiemet? Juolab kad šįkart pusfinalį žaisime namuose. Dėsime visas pastangas, kad komanda pirmą kartą istorijoje prasibrautų į didįjį finalą. Tai būtų nuostabu. Jei pavyks įveikti pusfinalio barjerą, bandysime įrodyti, kad šiemet galime laimėti dar vieną finalą. Mūsų tikslai – aukščiausi, ambicijos – itin didelės.

Kaip leidi laisvalaikį? Kokių turi pomėgių?

Sezono metu laisvalaikį daugiausiai skiriu poilsiui, mokslui ar draugams. Mėgstu skaityti knygas, žaisti kompiuterinius žaidimus, tenka dalyvauti ir kompiuterinių žaidimų turnyruose.

Koks gi Aidas Einikis buvo vaikystėje, paauglystėje?

Kadangi gyvenu miške šalia jūros, tai vaikystėje labai daug laiko praleisdavau gamtoje su draugais žaisdamas krepšinį. Taip pat dažnai važinėdavau riedlente. Teko lankyti ir dailės pamokas, baseiną, visada mėgau įvairų sportą.

Dauguma „Neptūno“ krepšininkų turi pravardes. Kaip komandos nariai vadina tave?

Aš kažkokios tokios rimtos pravardės neturiu. Dažniausiai draugai ir komandos nariai vadina Aideliu.

Ar Aido Einikio širdis jau užkariauta? Ar krepšinio gerbėjos dar turi vilčių?

Mano širdis dar neužkariauta, esu laisvas.

Kalbino Paulius Matulevičius

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sportas

Įtemptose rungtynėse – „Neptūno“ pergalė prieš „Šiaulius“

Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmadienį namuose įveikęs „Šiaulius“ rezultatu 85:76 (19:17, 23:22, 24:22, 19:15). ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This