Klaipėdoje – naujas kino tinklas „ArleKinas“

Kultūra

Klaipėdoje pradeda veikti dar vienas laisvalaikio centras, kuriame bus galima mėgautis naujausiais kokybiškais filmais – kino ir kultūros sklaidos tinklas ,,ArleKinas“, lankytojams pasiūlysiantis išskirtinius ir pripažinimą pelniusius kūrinius.

Jau nuo pentadienio, balandžio 20-osios, „ArleKinas“ žiūrovus kvies į Kultūros fabriko kino salę. Pirmąją veiklos dieną naujasis kino tinklas klaipėdiečiams ir miesto svečiams pasiūlys net tris kino premjeras.

Starte „ArleKinas“ pristatys ypatingą projektą: Lietuvos valstybės 100-mečiui paminėti sukurtą, festivalio ,,Kino pavasaris“ žiūrovų favoritu pripažintą filmą „100 metų kartu“. Režisierės Editos Kabaraitės juostoje užfiksuotos herojų istorijos, jų veido raukšlėse ir akyse užrašyti pasakojimai atskleidžia, kaip Lietuvos valstybei svarbūs įvykiai paveikė žmonių likimus.

Šį filmą lydės fotografės Monikos Požerskytės fotografijos paroda, įamžinusi filmo herojų nuotaikas. Su paroda klaipėdiečiai galės susipažinti taip pat nuo balandžio 20 dienos, Kultūros fabriko pirmajame aukšte įrengtoje ekspozicijoje.

Tos pačios dienos„ArleKino“ repertuare – išskirtinis ir jautrus Lietuvos bei Armėnijos kūrėjų bendras kino filmas „Paskutinis gyventojas“, kurio veiksmas vyksta praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje Kalnų Karabache kilusio etninio konflikto fone.

Naujas režisierės Lynne Ramsay trileris „Tavęs niekada čia nebuvo“ įtrauks žiūrovą į nuožmią keršto kelionę po pogrindinį Niujorką. Kanų kino festivalyje filmas pelnė geriausio scenarijaus apdovanojimą, o Joaquin Phoenix buvo pripažintas geriausiu aktoriumi.

Anot tinklo įkūrėjų, Klaipėdoje savo veiklą pradedantis „ArleKinas“ plėsis ir į kitus miestus bei regionus.

,,Norime skleisti kino žiūrėjimo įpročius, kultūringo laisvalaikio tradicijas visoje šalyje. Esu šios idėjos autorius, man labai svarbu, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas galėtų žiūrėti kokybišką kiną ten, kur gyvena, o atėjęs į kiną, taptų geresniu žmogumi, šviesesne asmenybe, atrastų kuo daugiau džiaugsmo, o kartais – susimąstytų apie gyvenimo prasmę“, ‒ pranešime cituojamas kino tinklo idėjos autorius Kęstutis Drazdauskas – prodiuseris, Nacionalinių kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos ir Nepriklausomų prodiuserių asociacijos pirmininkas, Europos prodiuserių klubo valdybos narys.

SAVAITGALIO „ARLEKINO“ (BANGŲ G. 5A, KLAIPĖDA) REPERTUARAS:
Balandžio 20 d. (penktadienis)
17.30 val. „100 metų kartu“ (premjera)
18.50 val. „Paskutinis gyventojas“ (premjera)
20.30 val. „Tavęs niekada čia nebuvo“ (premjera)
Balandžio 21 d. (šeštadienis)
15.00 val. „100 metų kartu“
16.30 val. „Sengirė“
18.15 val. „Tavęs niekada čia nebuvo“
20.00 val. „Telma“
Balandžio 22 d. (sekmadienis)
14.30 val. „Sengirė“
16.15 val. „100 metų kartu“

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kino pavasaris“ ateina į Klaipėdą

29-ąjį kartą į kino sales kviečiantis „Kino pavasaris“ šiuos metus skiria kino poveikiui. „Tas pavasaris, kai po filmo nebevaidini“, „Tas ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje - Japonijos kino festivalis

Japonijos ambasada Lietuvoje tęsia gražias tradicijas ir kartu su Japonijos fondu kviečia jau į 21-ąjį Japonijos kino festivalį, kuris vyks ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Kino teatre „Arlekinas“ vyks Ukrainos filmų festivalis

Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta Ukrainos aktorius ir prodiuseris Daniilas Mireškinas. Jis su savo komanda pristatys išskirtinius Ukrainos kino filmus, ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This