Prasidėjo ilgiausias kruizinis sezonas

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Antradienį ryte Klaipėdos kruizinių laivų terminale prisišvartavęs su Portugalijos vėliava plaukiojantis laivas „Astoria“ atidarė šių metų kruizinės laivybos sezoną. Jis, anot Uosto direkcijos, bus ilgiausias per visą kruizinės laivybos Klaipėdoje istoriją.

„Oro grupė” nuotr.

Iš Roenne uosto Danijoje į Klaipėdą atplaukusiame 160 m ilgio laive iš viso yra 479 turistai, kurių dauguma – britai. Apie du šimtai jų pasirinko organizuotas ekskursijas į Neringą, Palangą, po Klaipėdą ir kitus aplinkinius Vakarų Lietuvos traukos objektus.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, kruizinis turizmas padeda kovoti su sezoniškumu, nes kitose Lietuvos vietose šiuo metu turistų esą dar nesulaukiama. Šiemetinis sezonas baigsis spalio 19 d.

Šiais metais į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai užsuks 60 kartų.

„Norėčiau paminėti, kad tai dėl ko mes patys klaipėdiečiai liūdim, turistai džiaugiasi – ramybe mūsų mieste. Visas pasaulis dabar ieško vietų, kur turistai galėtų pasivaikščioti ramiai, nelaukti didžiulėse eilėse prie muziejų ar laukti vietos kavinėse atsisėsti”, – sakė R. Savickienė.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šiemet turistams yra skirtos dvi esminės naujovės – piliavietėje neseniai atidarytas II pasaulinio karo muziejus „38/45” ir rekonstruotas Lietuvos jūrų muziejus.

Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus teigia, kad visame Baltijos jūros regione kruizinė laivyba auga. Nors Klaipėdos uoste pačių laivų skaičius šiemet nedidėja, tačiau auga jais atplaukiančių turistų skaičius. Šiemet jų turėtų būti apie 80 tūkst. – apie 7 proc. daugiau nei pernai. Toks augimas fiksuojamas jau penkerius metus iš eilės. Į uostą atplauks trijų naujų laivybos kompanijų laivai.

„Iš kruizinės laivybos gaunamos pajamos nesudaro tokios dalies, kad turėtume labai stengtis, tačiau mes stengiamės todėl, kad esame socialiai atsakingi. Manome, kad tai yra labai svarbu Klaipėdos miestui, smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuris gauna pajamas iš atvykstančių turistų – apie du milijonus eurų”, – sakė A. Vaitkus.

Savivaldybė ir Uosto direkcija tvirtina, jog tyrimai rodo, kad vienas kruizinio laivo turistas mieste per dieną palieka 50-70 eurų.

Pasak A. Vaitkaus, šiuo metu pasaulyje yra apie 360 kruizinių laivų, dabar statoma dar apie 90, kurių ilgis bus per 300 metrų. Jų statybos turėtų būti baigtos iki 2025 metų.

Uosto direkcijos vadovas patvirtino, kad įmonės planuose yra ir dar vieno kruizinių laivų terminalo statybos buvusioje „Laivitės” teritorijoje, prie 21-22 pirso, kad bendras naujos krantinės ilgis būtų daugiau nei 300 m. Apie tai jau artimiausiu metu bus diskutuojama su naujaisiais šios teritorijos savininkais – Gusiatinų šeimos valdoma „Stemma Group”.

„Toks ilgesnis pirsas uždengtų akvatoriją ir leistų čia dar sukurti švartavimosi vietas jachtoms”, – sakė A. Vaitkus.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”26972,26966,26973,26974,26975,26976,26977,26978,26979,26980,26981,26983,26984,26985,26986,27046″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This