Tėveliai dalijosi gerąja patirtimi

Mums rašo

Nors atėjęs pavasaris labiau vilioja būti lauke, tačiau Prano Mašioto progimnazija ir joje veikiantis Tėvų klubas savaitgalį sukvietė tėvelius, mokytojus ir vaikus į antrą kartą vykusią konferenciją „Vardan tos Lietuvos“.

Šie metai Lietuvai ypatingi, švenčiame šimtmetį. Daug kur vyksta įvairūs renginiai, dalinamės mintimis apie savo mylimą kraštą, apie planus kaip jį puoselėti. Šiųmetės P. Mašioto progimnazijoje surengtos konferencijos tikslas buvo pasidalinti gerąja tėvų veiklos bendrojo ugdymo įstaigose patirtimi ir apdovanoti sėkmingiausias veiklas.

Palmiros Mart nuotr.

Konferenciją atidarė šaunieji Prano Mašioto mokyklos muzikantai. Vėliau sveikinimo žodį tarė Prano Mašioto progimnazijos direktorė Janina Grigienė bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Edita Kučinskienė.

Labai pradžiugino Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos mokinės Monika Bendikaitė ir Ieva Vaičekauskaitė, kurios atliko informatyvų tyrimą apie vaikų ir tėvų požiūrį į vaiko teises ir pareigas. Pranešimo metu išgirdome, kad kai kuriais klausimais vaikų ir tėvų nuomonės išsiskiria, bet yra nemažai temų, kur nuomonės sutampa. Vadinasi, kuo daugiau bendrausime, vieni į kitus įsiklausysime, tuo labiau turėsime geresnį bendradarbiavimo rezultatą.

Konferencijoje dalyvavusi Klaipėdos miesto savivaldybės Šeimos tarybos pirmininkė dr. Indrė Butienė pristatė atsinaujinusios tarybos tikslus ir ateities planus.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė aptarė forumo veiklą 2017-2018 mokslo metais.

Šiemet savo patirtimi pasidalinti panoro 8 Klaipėdos mokyklos: „Vitės“ pagrindinė mokykla, „Liudviko Stulpino“, „Maksimo Gorkio“, „Smeltės“, „P. Mašioto“, „Santarvės“ ir „Versmės“ progimnazijos. Taip pat lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“.

Šių mokyklų tėveliai konferencijoje pristatė savo mokyklose vykdomas veiklas, kurios yra labai prasmingos ir naudingos visiems ugdomojo proceso dalyviams.

Pasibaigus pranešimų sesijai, visų dalyvių buvo paprašyta išrinkti šauniausias tėvų veiklas.

Apdovanotos buvo trys daugiausia klausytojų balsų surinkusios mokyklų bendruomenės: Vitės pagrindinės mokyklos, Liudviko Stulpino progimnazijos ir „Smeltės” progimnazijos.

Šiam gražiam renginiui įvykti padėjo gausus rėmėjų būrys: sveiko vaiko studija „Mama, aš esu”, sergančių vaikų priežiūra besirūpinanti klinika „Mama, aš sergu”, prekybos ir pramogų centras „Big”, Klaipėdos jaunimo teatras, Klaipėdos lėlių teatras, laipiojimo uolomis klubas „Scala Dream”, kanceliarinių prekių parduotuvė „Pinokis”, sporto klubas „Atlantas” bei sporto klubas „Neptūnas”.

                                                                                           Sandra Kavolienė, Prano Mašioto progimnazijos socialinė pedagogė

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Ukrainos palaikymo akcijos skatina pilietiškumą

Nuo pat pirmų karo Ukrainoje dienų Klaipėdos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenė į šiuos įvykius sureagavo labai jautriai. Nepaisant žiaurių įvykių supratome, ...
2022-05-10
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryboje – dar viena priesaika

Antradienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį vėl įvyko priesaikos ceremonija. Jos žodžius ištarė ir naujuoju miesto tarybos nariu tapo Antanas ...
2020-12-22
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Prieš priesaikos ceremoniją - pergalė vadovo konkurse

Klaipėdos miesto taryboje prieš kelias dienas debiutavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Aušra Zarambienė netrukus gali pasitraukti iš naujųjų ...
2020-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This