Meras išvyko į JAV

Politika

Naujajame Orleane (JAV) vyksiančiame tarptautiniame merų susitikime bus atstovaujama ir Klaipėda – į renginį buvo pakviestas uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„Klaipėdai parodytas išskirtinis dėmesys”, – tikina Vytautas Grubliauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot Savivaldybės pranešimo, Naujajame Orleane šią savaitę laukiami daugiau nei keturių dešimčių pasaulio miestų merai, tarp kurių bus Barselonos (Ispanija), Berlyno (Vokietija), Paryžiaus (Prancūzija), Romos, Florencijos (Italija), Liverpulio (Jungtinė Karalystė), Los Andželo, Niujorko, Čikagos (JAV), Otavos (Kanada) vadovai.

Klaipėda – vienintelis Lietuvos miestas, kurio meras buvo pakviestas į šį susitikimą, o iš kitų valstybių, esančių prie Baltijos jūros, pakviestas tik Vokietijos sostinės Berlyno meras.

„Klaipėdai parodytas išskirtinis dėmesys. Aukščiausio lygio merų susitikime bus aptariamos didžiausios problemos, su kuriomis šiuo metu susiduria miestai įvairiose pasaulio vietose bei ateities iššūkiai“, – pranešime cituojamas V. Grubliauskas.

Susitikime „The Future of Global Cities: A Summit of International Mayors” numatoma aptarti tokias temas kaip ekonominis augimas, mobilumas miestuose, transporto sistemos pokyčiai, saugumas, klimato kaita, nauji pavojai.

Į susitikimą Naujajame Orleane taip pat pakviesta per 60 ambasadorių – įvairių šalių diplomatinio korpuso Jungtinėse Amerikos Valstijose atstovų, taip pat kiti aukščiausio lygio pareigūnai.

Klaipėda 2012 metais su Naujuoju Orleanu pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo. Anot Klaipėdos mero V. Grubliausko, šis vizitas Naujajame Orleane bus ir puiki proga atnaujinti bei sustiprinti bendradarbiavimo ryšius.

Viešėdamas Naujajame Orleane Klaipėdos meras kartu su kitais pakviestais merais dalyvaus ir šio, vieno seniausių JAV miestų, 300 metų jubiliejaus iškilmėse.

2 Comments

  1. Gintaras

    Gal kas nors galite paviešinti to tarptautinio renginio pavadinimą? Niekur neminimas pavadinimas, o būtų įdomu dalyvių ir pranešėjų sąrašus pamatyti, pranešimų santraukas paskaityti. New Orleans merijos svetainėje nėra jokios info apie tarptautinį tokio aukšto lygio renginį. Gal žurnalistai miesto pavadinimą supaniojo? ;o) Gal šiaip „kažkur Amerikoj?”

    Toks renginys tikrai vyktų New Orleans Konvencijų centre, o jo renginių sąraše taip pat nėra nieko, kas duotų bent užuominą į straipsnyje minėtą tarptautinį supa-dupa įvykį.

    Konvencijų centro renginiai:
    www. mccno. com/events/

    Miesto renginių tvarkaraštis:
    www. nola. gov/calendar/

    Yra dar ten Mercedes-Benz Superdome arena, bet ten jei ne sporto rungtynės, tai koncertai.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū labai už taiklų klausimą. Sužinojome, papildėme: „The Future of Global Cities: A Summit of International Mayors”

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This