Už pasisavintą rinkliavą – bauda

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose trečiadienį paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje buvęs Alksnynės kontrolės posto kasininkas Andrius Stirbys pripažintas kaltu už Neringos savivaldybei priklausiusių 8645 eurų pasisavinimą.

Jam teismas skyrė 2259,6 eurų baudą.

Darbas Alksnynės kontrolės poste vienam kasininkui buvo tapęs nelegalaus pasipelnymo šaltiniu, bet neilgam. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot teismo pranešimo, byloje nustatyta, kad A. Stirbys nuo 2015 m. gegužės iki rugpjūčio panaudodamas dvi bekontaktes pasibaigusio galiojimo korteles ir vieną vardinę kortelę, praleido 916 transporto priemonių, o surinktą vietinę rinkliavą už įvažiavimą į Neringos teritoriją – 8 645 eurus – neįnešė į kasą, o pasisavino.

Buvęs kasininkas teismo posėdžio metu kaltu neprisipažino ir nurodė, kad jokio nusikaltimo nepadarė ir pinigų nepasisavino. Jis teigė, kad dėl kortelių panaudojimo galėjo būti programinės įrangos klaida.

Tačiau teismas konstatavo, kad liudytojų parodymai, programų išrašai ir kiti įrodymai neabejotinai patvirtina, kad buvo įvykdyta nusikalstama veika ir ją padarė būtent A. Stirbys.

Teisėja Rasa Stonkuvienė, spręsdama dėl bausmės rūšies, atsižvelgė į tai, kad baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras yra anksčiau neteistas, su sugyventine augina du mažamečius vaikus, dirba, jo pajamos yra minimalios. Tad ji padarė išvadą, jog bausmės tikslai bus pasiekti paskyrus su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę – baudą.

Teismas taip pat tenkino Neringos savivaldybės administracijos civilinį ieškinį ir priteisė iš A. Stirbio 8645 eurus turtinei žalai atlyginti, taip pat beveik 4000 eurų Neringos savivaldybės administracijos proceso išlaidoms atlyginti.

Šį teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Neringoje baigti „Zuikio daržo“ namelių griovimo darbai

Neringos savivaldybė informuoja, kad antradienį Nidoje baigtas paskutinių neteisėtai stovinčių penkių prekybinių namelių, kuriuose daugiau kaip dešimtmetį veikė kavinė „Zuikio ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė vis dar slepia informaciją apie Tarybos narių uždarbius

Neseniai paskelbtoje Klaipėdos miesto savivaldybės informacijoje apie savivaldybės politikų ir tarnautojų darbo užmokestį praėjusių metų IV ketvirtį, nėra žinių apie ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

„Neringos vandens” byloje – ilga pauzė

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama civilinė byla, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero Aleksandrovo ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This