Dragūniečiai moksleivius supažindino su rankiniu

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ tikslas nėra vien tik žaisti rankinį, tačiau ir skleisti žinią apie šį sportą bei jį populiarinti.

rkdragunas.lt nuotr.

Šią savaitę, sulaukus Klaipėdos laivininkų mokyklos kvietimo, apie rankinį dragūniečiai pasakojo šios mokyklos moksleiviams.

Neseniai Klaipėdos laivininkų mokyklos naujuoju direktoriumi paskirtas Edmundas Kvederis pasakojo apie idėją moksleivius supažindinti su įvairiomis sporto šakomis ir Klaipėdos miesto komandomis, sportininkais, su jų kasdienybe, sudominti ir motyvuoti moksleivius rinktis sportą kaip laisvalaikio leidimo būdą. Ne paslaptis, kad daliai jaunimo trūksta motyvacijos mokytis, o sportas yra puikus būdas ugdyti discipliną.

„Dragūno“ žaidėjai Modestas Vaitekūnas, Lukas Simėnas ir Gintaras Cibulskis Laivininkų mokyklos bendruomenę supažindino su pagrindinėmis rankinio taisyklės, papasakojo, kiek kartų per dieną treniruojamasi, kas yra svarbu sportininkams bei kokios savybės praverčia ne tik sporte.

„Žaisdamas komandinį sportą išmoksti bendrauti. Komandos draugai visada turi komunikuoti tarpusavyje, klausytis vienas kito aikštelėje, nes kitaip nieko nebus. Žaidimui vadovaujantis žaidėjas nurodo, ką kuris rankininkas turi daryti, jie turi klausytis. Tenka šaukti, pavyzdžiui, „Mode, ką darai, eik į kraštą, į kraštą!“ – rankinio klubo pranešime cituojamas L. Simėnas.

Rankiniu besidomintis mokyklos direktorius atkreipė dėmesį, kad rungtynių metu žaidėjai ir treneriai dažnai nesuvaldo emocijų ir vartoja necenzūrinius žodžius. Žaidėjai juokavo, kad tokios leksikos iš trenerio susilaukia, kai neklauso ir nedaro to, ką jis sako – taip prasiveržia emocijos ir sportinis pyktis, nors reikėtų nuo to susilaikyti.

G. Cibulskis akcentavo, kad sportininkams svarbu drausmė ir valia – reikia klausyti trenerio nurodymų, lankyti treniruotes, atsisakyti žalingų įpročių, tinkamai maitintis. „Treneriai, kaip ir mokytojai, žino, kas yra geriausia, todėl reikia jų klausyti, net jeigu ir nepatinka. Galbūt iškart to nesupranti, bet vėliau suvoki, kad tikrai vertėjo klausytis“, – moksleiviams patarė patyręs rankininkas.

Žaidėjai pasakojo, kad rankinis yra kontaktinis sportas, todėl įvairios traumos yra neišvengiamas dalykas, pavyzdžiui, patempiami, sutrenkiami raumenys, plyšta kojų raiščiai, sausgyslės, o kartais, kai gaunamas smūgis į veidą, gali būti ir kraujo. Tad rungtynėse visuomet budi gydytojas ar kineziterapeutas, kuris gali suteikti pagalbą.

Patys moksleiviai taip pat pabandė mesti rankinio kamuolius į vartus. Kai kurie stebėjosi, kad kamuoliai limpa prie rankų, bet šiame žaidime tai reikalinga. Dragūniečiai moksleiviams buvo paruošę smagių užduočių – pataikyti į vartus įveikiant trumpam vartininku tapusį M. Vaitekūną ar į vartų konstrukciją. Taikliausi moksleiviai buvo apdovanoti „Dragūno“ marškinėliais ir šalikais.

Dovanų gavo ir dragūniečiai – asmenines padėkas už apsilankymą ir originalią Lietuvos trispalvę, sukurtą moksleivių iš jūrinių mazgų. Visus moksleivius G. Cibulskis pakvietė apsilankyti „Dragūno“ rungtynėse kitą šeštadienį ir pabrėžė, kad visi moksleiviai „Dragūno“ rungtynes žiūri nemokamai – tereikia turėti moksleivio pažymėjimą.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”27302,27303,27305,27306,27307,27308,27309,27310,27311,27312,27313″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This