Po apeliacijos teigiamai įvertino 11 studijų programų

Švietimas

Po Lietuvos mokslo tarybos ekspertų vertinimo dėl Klaipėdos universiteto (KU) 2017 m. mokslo darbų, Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) šią savaitę panaikino ribojamą akreditaciją trims bakalauro ir 8 magistrantūros KU studijų programoms, praneša KU.

Šių metų vasario 28 d. SKVC laikinai akreditavo ribojamai 16 pirmosios ir 14 antrosios pakopos studijų krypčių.

Klaipėdos universitetas pateikė apeliaciją dėl studijų krypčių, kuriose 2017 m. pasiektas moksliškumo lygis atitinka SKVC programų akreditacijai keliamus reikalavimus. Be to, apeliacijoje prašyta atsižvelgti į vieninteliam šalies jūrų uostui ir visam Vakarų Lietuvos regionui strategiškai svarbias studijų programas rengiant aukštos kvalifikacijos specialistus.

Palaikymą dėl Klaipėdos universiteto studijų programų išreiškė ir Klaipėdos miesto savivaldybė, nes unikalios ir Klaipėdos regionui svarbios studijų programos yra svarus indėlis į tolygią Klaipėdos miesto ir kitų Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių socialinę bei ekonominę raidą, atitinka Klaipėdos miesto proveržio strategijoje įtvirtintus siekius.

Studijų kokybės vertinimo centrui atnaujinus studijų programų akreditavimo sąrašą, priėmimas šią vasarą Klaipėdos universitete, be kitų studijų programų, bus vykdomas ir į biologijos, vadybos, logistikos bakalauro studijų programas. Be to, bus galima rinktis šias magistrantūros studijų programas: Ichtiologija ir žuvininkystė, Choreografija, Rinkodara, Rekreacijos ir turizmo vadyba, Tarptautinių turizmo renginių vadyba, Inovacijų vadyba ir technologijos, Sveikatos priežiūros vadyba ir Verslo vadyba.

Pasak KU mokslo ir meno prorektorės doc. dr. Ritos Vaičekauskaitės, universiteto bendruomenė džiaugiasi, kad daugiau kaip pusė apeliacijai pateiktų programų įvertintos teigiamai, taigi priėmimas galės būti vykdomas.

„Tikimės, kad teigiamai įvertintų studijų programų sąrašą papildys ir inžinerijos bei technologijos mokslų srities programos, dėl kurių galutinis sprendimas bus priimtas baigus vertinti Vyriausybei bei Švietimo ir mokslo ministerijai pateiktą Klaipėdos universiteto veiklos optimizavimo priemonių planą 2018–2019-iems metams“, – KU pranešime cituojama prorektorė doc. dr. R. Vaičekauskaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Išsiliejusiems naftos teršalams skaidyti - mikroorganizmai šiauduose

Rinką greitai turėtų pasiekti unikalus Lietuvoje sukurtas produktas, skirtas naftos išsiliejimų jūroje neutralizavimui. Biotechnologiją sukūręs Klaipėdos universitetas ir jo atžalinė ...
2022-08-05
Skaityti daugiau

Švietimas

Pristato Klaipėdos universiteto plėtros dešimtmečio strategiją

Beveik dveji metai intensyvaus darbo, dešimtys posėdžių darbo grupėje, formalių ir neformalių susitikimų, aptarimų, siūlymų ir apibendrinimų – tokia ką ...
2021-01-05
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros fabrikas: bangos visgi kyla

Skirtingai nei kolegos iš Finansų ir ekonomikos komiteto, kultūra, švietimu ir sportu besirūpinantys politikai siūlymą panaikinti dabar galiojančius viešosios įstaigos „Klaipėda ...
2019-07-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This