Uosto direkcija atsivėrė moksleiviams

Švietimas

Uosto direkcija, prisijungdama prie Susisiekimo ministerijos iniciatyvos, rengia atvirų durų dienų ciklą moksleiviams. Tikimasi, kad artimesnė pažintis su specifinėmis specialybėmis gimnazistams, ypač abiturientams, padės apsispręsti pasirenkant profesinę kryptį.

„Klaipėda turi didelę perspektyvą, kuri sietina su jūriniu potencialu. Tad, jeigu dar nesate apsisprendę, kokią kryptį rinksitės, neabejoju, kad save galėsite realizuoti gimtajame mieste”, – moksleiviams sakė Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius  Artūras Drungilas.

Penktadienį Susisiekimo ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose bei įmonėse šurmuliavo vyresnių klasių mokiniai. Susisiekimo sektoriaus atvirų durų dieną nuspręsta surengti siekiant jauniems žmonėms padėti apsispręsti dėl ateities profesijos ir padrąsinti rinktis kelių, geležinkelių, aviacijos inžinerijos ir kitas studijas.

„Iniciatyvių, novatoriškų, išmanančių pažangias technologijas profesionalų transporto sektoriuje šiuo metu labai trūksta. Šioje srityje jaunimui – ypač didelės galimybės. Tikimės, kad po šio renginio ne vienas jaunuolis pasirinks studijuoti vieną iš transporto srities specialybių”, – kalbėjo susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

„Klaipėdos uoste labai panašu, kaip krepšinio aikštelėje: gali turėti puikią areną, kitą infrastruktūrą, bet be geros komandos gerų rezultatų nebus. Taip pat yra ir uosto veikloje”, – ministerijoje susirinkusiems moksleiviams pristatydamas jūrų uostą ir jo specifiką sakė Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Jaunimui A. Vaitkus papasakojo apie uosto plėtrą, kuri esą atvers naujas galimybes – numatoma, kad ateityje bus sukurta apie 25 000 naujų darbo vietų.

Tuo metu, kai Susisiekimo ministerijoje su susisiekimo sektoriaus darbuotojų profesine specifika buvo supažindinami sostinės abiturientai, Uosto direkcijoje lankėsi Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai.

„Klaipėda turi didelę perspektyvą, kuri sietina su jūriniu potencialu. Tad, jeigu dar nesate apsisprendę, kokią kryptį rinksitės, neabejoju, kad save galėsite realizuoti gimtajame mieste”, – sakė Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius  Artūras Drungilas.

Uosto direkcija penktadienį sulaukė ir gausaus būrio moksleivių ir iš Prienų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This