Būtina įsirengti dūmų detektorius

Konsultacijos

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, jog nuo šių metų gegužės 1 d. visuose būstuose gyventojai privalės įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Pranešama, kad dūmų detektoriai turi būti tvirtinami ant lubų patalpose, kuriose žmonės miega, arba koridoriuje šalia miegamojo. Didelių būstų savininkai turėtų įsigyti kelis dūmų detektorius. Juos reikėtų tvirtinti toliau nuo vonios, virtuvės bei langų. Kai patalpoje atsiranda dūmų, šie prietaisai garsiu signalu perspėja žmones apie kilusį gaisrą. Pastatą palikti reikia vos išgirdus dūmų detektoriaus signalą ir nedelsiant kviesti ugniagesius skubios pagalbos telefonu 112.

Teigiama, kad pernai šalyje, suveikus dūmų detektoriams, buvo išgelbėta ne viena gyvybė. Neretai gaisrai kyla naktį, tad, turint šį prietaisą namuose, šaižus jo garsas prikelia iš miego ir tragedijos dažniausiai pavyksta išvengti.

Pranešama, kad kasmet Lietuvoje gaisruose žūsta daugiau kaip 100 žmonių, o šiemet ugnis jau pražudė 49 žmones.

Kad tokių nelaimių būtų mažiau, viena efektyviausių priemonių yra autonominis dūmų detektorius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šalyje rengia prevencinę akciją „Gyvenkime saugiai“. Jos metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai ir ugniagesiai gelbėtojai ketina aplankyti apie 100 tūkst. gyvenamųjų būstų visoje Lietuvoje, konsultuoti gyventojus ir teikti jiems praktinius patarimus saugios aplinkos ir saugaus būsto klausimais bei skatinti namuose įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Klaipėdos apskrityje planuojama aplankyti 13 600 būstų.

Daugiau informacijos, kaip pasirūpinti savo namų sauga ir įsirengti autonominius dūmų detektorius, rasite Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento interneto svetainėje vpgt.lt. ir lt72.lt.

Reklama: Komanda.lt pasirūpins Jūsų saugumu. Apsilankykite čia: https://komanda.lt/paslaugos/apsaugos-sistemos/

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Padegė sandėlį

Sekmadienio naktį, likus 15 min. iki pirmos valandos, bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas, jog ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Degė butas, šalia sudegusio garažo rastas negyvas vyras

Ankstyvą šeštadienio rytą Klaipėdos ugniagesiai du kartus buvo kviečiami gesinti įsiplieskusių gaisrų. Prie vieno iš jų rastas negyvas žmogus. Pirmo ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?

Gana dažnai pasitaiko, kad įspėjamuosius pranešimus apie ekstremalų įvykį iš gauna ne visi gyventojai, kuriuos jie turėtų pasiekti. Tai gali ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This