Neringoje rinks trūkstamus seniūnaičius

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-04-23

Neringos savivaldybė skelbia, kad organizuojami pakartotiniai seniūnaičių rinkimai Taikos, Pamario, Kopų, Purvynės ir Pervalkos seniūnaitijose. Jie pareigas galės eiti iki naujos miesto Tarybos kadencijos pradžios 2019-ųjų pavasarį.

Kandidatų į seniūnaičius dokumentų registracija bus vykdoma balandžio 30 d.–gegužės 15 d.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius.

Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą; asmuo, kuris yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys; asmuo, kuris teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje; savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės kontrolierius, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas.

Kandidatus į seniūnaičius gali siūlyti tik tos seniūnaitijos, kurioje renkamas seniūnaitis, gyventojai ir bendruomeninės organizacijos. Siūlymus raštu galima teikti adresu Taikos g. 2, 1 kab., Neringa, savivaldybės administracijos darbo dienomis darbo laiku, siųsti el. paštu edita.vaiciuniene@neringa.lt.

Į savivaldybę gali kreiptis ir pats kandidatas, tačiau jis turi pateikti raštą, įrodantį, kad jo kandidatūrą siūlo tos seniūnaitijos gyventojai ar bendruomeninės organizacijos.

Kandidatų į seniūnaičius sąrašas bus patvirtintas gegužės 18 d. ir paskelbtas viešai.

Seniūnaičių rinkimai vyks gegužės 21 d.–birželio 5 d. gyventojų apklausos būdu. Pakartotiniams rinkimams netaikomas reikalavimas dėl rinkimuose dalyvaujančių gyventojų, turinčių teisę rinkti seniūnaitį, skaičiaus.

Dabar Neringa turi tik tris iš aštuonių galimų seniūnaičių: Ievos Kalno seniūnaitę Dainą Radzevičiūtę-Jašinskienę, Gintaro Įlankos seniūnaitį Viktorą Valcerį ir Preilos seniūnaitę Editą Kretulienę.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Baigta partijų ir asmenų registracija rinkimuose į Seimą

Pirmadienį, liepos 22 d., baigiama politinės kampanijos dalyvių registracija dalyvauti spalio 13 d. vyksiančiuose Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose. Pasak Vyriausiosios ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje pašėlta iš dūšios

Nepaisant gamtosaugininkų pasipriešinimo Neringos merui Dariui Jasaičiui šį savaitgalį leidus „jaunimui pašėlti gamtoje“, toks šėlimas atsispindi ir policijos suvestinėje. Naktį ...
2024-07-21
Skaityti daugiau

Verslas

Ekspertas: dauguma palangiškių siekia parduoti savo NT

„Ober-Haus“ Klaipėdos biuro vadovas Aurimas Petrikas teigia, kad Klaipėdos, Palangos ir Neringos nekilnojamojo turto (NT) rinkos pastaruoju metu juda gan ...
2024-07-09
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This