Neringoje rinks trūkstamus seniūnaičius

Regionas

Neringos savivaldybė skelbia, kad organizuojami pakartotiniai seniūnaičių rinkimai Taikos, Pamario, Kopų, Purvynės ir Pervalkos seniūnaitijose. Jie pareigas galės eiti iki naujos miesto Tarybos kadencijos pradžios 2019-ųjų pavasarį.

Kandidatų į seniūnaičius dokumentų registracija bus vykdoma balandžio 30 d.–gegužės 15 d.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius.

Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą; asmuo, kuris yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys; asmuo, kuris teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje; savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės kontrolierius, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas.

Kandidatus į seniūnaičius gali siūlyti tik tos seniūnaitijos, kurioje renkamas seniūnaitis, gyventojai ir bendruomeninės organizacijos. Siūlymus raštu galima teikti adresu Taikos g. 2, 1 kab., Neringa, savivaldybės administracijos darbo dienomis darbo laiku, siųsti el. paštu edita.vaiciuniene@neringa.lt.

Į savivaldybę gali kreiptis ir pats kandidatas, tačiau jis turi pateikti raštą, įrodantį, kad jo kandidatūrą siūlo tos seniūnaitijos gyventojai ar bendruomeninės organizacijos.

Kandidatų į seniūnaičius sąrašas bus patvirtintas gegužės 18 d. ir paskelbtas viešai.

Seniūnaičių rinkimai vyks gegužės 21 d.–birželio 5 d. gyventojų apklausos būdu. Pakartotiniams rinkimams netaikomas reikalavimas dėl rinkimuose dalyvaujančių gyventojų, turinčių teisę rinkti seniūnaitį, skaičiaus.

Dabar Neringa turi tik tris iš aštuonių galimų seniūnaičių: Ievos Kalno seniūnaitę Dainą Radzevičiūtę-Jašinskienę, Gintaro Įlankos seniūnaitį Viktorą Valcerį ir Preilos seniūnaitę Editą Kretulienę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This