Tvarkys ir Ferdinando aikštę

Miestas, Svarbu

Pačiame Klaipėdos senamiesčio centre, vadinamojoje Ferdinando aikštėje, esančioje šalia Kristaus Karaliaus bažnyčios, savavališkai pastatytiems kryžiams ateina paskutinės dienos: uostamiesčio Savivaldybės administracija yra numačiusi sutvarkyti ir šią ne itin patraukliai dabar atrodančią vietą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Aikštės sutvarkymo projektas buvo parengtas dar 2005 metais, bet, užgriuvus krizei, jis liko neįgyvendintas.

Projekto koregavimo ėmėsi bendrovės „Vakarų siluetas” atstovai, kurie antradienį miesto Savivaldybės darbuotojams pristatė jau galutinius aikštės sutvarkymo akcentus.

Pasak pristatyme dalyvavusio vicemero Artūro Šulco, tai „gražus, paprastas projektukas”, kuriame numatyta ir speciali vieta nusifotografuoti ar pabendrauti  besituokiantiems bei kitas apeigas bažnyčioje atliekantiems žmonėms. „Reikia, kad jie turėtų kur susitikti, pasibučiuoti”, – sakė vicemeras.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dėl to iš aikštės turės būti pašalinti savavališkai kažkieno pastatyti ir jau gerokai apipuvę kryžiai bei koplytstulpiai, dėl kurių likimo antradienį dar apsispręsta nebuvo. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės nuomone, jiems tinkamiausia vieta būtų bažnyčios šventoriuje, bet dėl to dar bus tariamasi su jos atstovais.

Pati aikštė turėtų pasikeisti neatpažįstamai – iš jos be kryžių bus pašalinti beverčiai krūmai, pasodinta naujų medžių, kartu išsaugant ir vertingus senuosius. Numatyta atnaujinti šaligatvius, pastatyti suoliukus, įrengti fontaną bei savaip įprasminti kažkada čia buvusio Vitės kvartalo užstatymą, įrengiant originalią nedidelę tam skirtą ekspoziciją. Projektuotojai taip pat yra numatę išsaugoti ir čia likusio bunkerio fragmentą.

Aikštės sutvarkymo projektui parengti skirta 18 000 eurų, jis turi būti baigtas jau šį birželį. Rudenį, pasak I. Šakalienės, bus skelbiamas konkursas rangos darbams atlikti, o visą projektą numatyta įgyvendinti per dvejus metus.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This