Turgumi džiaugiasi ne visi

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jau 10 dienų uostamiesčio Naujojo turgaus naujuose uždaruose paviljonuose ir moderniose lauko prekyvietėse dirbantys prekeiviai nėra taip optimistiškai nusiteikę, kaip UAB „Naujasis turgus“ direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Našlaitėmis prekiaujanti Sigita sakė, jog 10 eurų per dieną nuomos mokestis – per didelis, autorės nuotr.

Prekybininkai „Atviros Klaipėdos” žurnalistei skundėsi labai padidėjusiomis nuomos kainomis, nors ir pripažino, kad prekiauti po stogu prekybos centrą primenančiose patalpose yra kur kas patogiau.

Trečiadienį naująją turgavietę, kurioje baigtas pirmasis rekonstrukcijos etapas, apžiūrėjo miesto ir Savivaldybės administracijos vadovai ir atsakingi darbuotojai.

Juos pasitikusi našlaitėmis prekiaujanti Sigita skundėsi per dideliu nuomos mokesčiu (10 eurų per dieną) bei tuo, kad norėdami įvažiuoti į turgavietės teritoriją prekybininkai turi mokėti 60 centų. Paklausta mero Vytauto Grubliausko, kodėl ji čia prekiauja, jei verslas neapsimoka, moteris teigė, jog kito pragyvenimo šaltinio ji neturinti, toks jos darbas.

Nors šiltame paviljone rankinėmis, piniginėmis, skėčiais bei smulkesnėmis galanterijos prekėmis prekiaujanti Laima sakė naujosiomis darbo sąlygomis esanti patenkinta, jai irgi naujasis nuomos mokestis atrodo esąs per didelis. Ji per mėnesį už vietą turi sumokėti 500 eurų.

Naujojo turgaus direktorius V. Karmanovas teigė, jog nuomos kaina po turgavietės rekonstrukcijos padidėjo tik 15 eurų, tačiau ją sudaro net tik prekybos vieta, bet ir prekių apsauga, patalpų šildymas žiemą bei vėdinimas vasarą, šiukšlių išvežimas.

„Dabar prekybininkams nebereikia, kaip anksčiau, kasdien prekių vežiotis su savimi, jos paliekamos vietoje, patalpos užrakinamos ir saugomos. Ateini ryte, pasikeli žaliuzes ir dirbi”, – sakė V. Karmanovas. Naujoji prekyvietė dirba nuo 9 iki 17 val. be poilsio dienų.

Pasak turgavietės vadovo, į naująsias patalpas sutilpo visi buvę senieji turgaus prekeiviai, be to, atsirado ir naujų. „Šiuo metu jau išnuomota 85 proc. prekybos vietų, laisvų likę tik septynios”, – sakė V. Karmanovas.

Į kitų pardavėjų pastabas, jog lauko prekyvietės tuščios dėl per didelių nuomos kainų, direktorius atkirto, kad, atšilus orams, atsiras ir čia norinčiųjų prekiauti savo daržo bei sodo gėrybėmis.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad naujoji prekyvietė nėra įprasta turgavietė, tai esąs bendravimo, poilsio, laisvalaikio praleidimo centras –  čia įkurta žaidimų aikštelė vaikams, kuriamas parkelis, esant reikalui, galima sumontuoti sceną renginiams ir kt.

Naująja turgaviete ypač džiaugėsi miesto meras, kuris apie ją sakė susidaręs labai gerą įspūdį bei teigė, kad „konkurencija į vietas sudėlios ir nuomos kainas, ir kitas sąlygas”. Pasak V. Grubliausko, sąlygos, kurias čia gauna pardavėjai, yra nepalyginamai geresnės už ankstesnes, civilizuotos ir šiuolaikiškos.

Šiuo metu Naujajame turguje vyksta antrasis rekonstrukcijos etapas, kurio metu bus sutvarkyta turgavietės teritorija iki Taikos pr. Rekonstrukciją planuojama baigti šį rudenį. Bendros turgavietės atnaujinimo išlaidos sieks apie 2 mln. eurų.

INFORMACIJA

UAB „Naujasis turgus” yra Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos kontroliuojama bendrovė, savivaldybei priklauso 100 proc. turgavietės akcijų. Rekonstrukcijos darbus finansuoja UAB „Naujasis turgus” iš savo lėšų ir banko paskolos, darbus atlieka UAB „Konsolė“.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”27957,27959,27961,27962,27963,27967,27968,27969,27970,27971,27972,28057,28059,28226,28227″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Anonimas

    Klaipēdos mieste daug gan liko tuščių komerciniu patalpu tuščiu,nes laikinai kurie vykdē veikla pasitraukē iš rinkos pakol rinka atgis.Turgavietē irgi turētu mažinti prekybiniu patalpu kainas ,nes jei nemažins ,norinčiu nuomotis mažēs.Nes patalpu kainos ženklīai per didelēs.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This