Policininkai tarėsi su verslininkais

Miestas

Ketvirtadienį Klaipėdos policijos pareigūnai pakvietė uostamiesčio Savivaldybės atstovus bei Žvejų g. ir Taikos pr. barų ir klubų savininkus aptarti kelių uostamiesčio kriminogeninių židinių bei drauge nutarti, kaip kartu dirbant galima būtų sumažinti nusikalstamumą šiose miesto vietose.

Teigiama, kad Žvejų g. daugiausia nusikalstama liepos mėn. bei naktį iš penktadienio į šeštadienį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto komisariato viršininkas G.Mačiulaitis pristatė 2017 m. II pusmečio bei 2018 m. pirmojo ketvirčio nusikalstamas veikas, užfiksuotas šiose gatvėse esančiuose baruose bei jų prieigose. Analizė buvo atlikta daugeliu pjūviu – žiūrėta, kuriais mėnesiais, kokiomis savaitės dienomis bei kuriomis valandomis fiksuojama daugiausia pažeidimų.

Paaiškėjo, jog Žvejų g. daugiausia nusikalstama liepos mėn. bei naktį iš penktadienio į šeštadienį. Daugiausia čia fiksuojama viešosios tvarkos pažeidimų, triukšmo atvejų, pasitaiko ir vagysčių.

Tuo tarpu Taikos pr. esančiuose dviejuose baruose bei jų prieigose daugiausia pažeidimų fiksuojama rugsėjo-spalio mėn., savaitgalio naktimis, čia būta nemažai konfliktų, viešosios tvarkos pažeidimų, užfiksuota ir kūno sužalojimų.

Aktyvūs verslininkai, turintys barus šiose miesto vietose, teigė, jog individualiai pavieniai barai nėra pajėgūs patys išspręsti šių problemų, juolab kai vasaros sezono ar atostogų metu į pajūrį grįžta emigravę piliečiai.

Vieno iš Žvejų g. barą turinčio verslininko teigimu, nors barai turi apsaugos darbuotojus, visgi du uniformuoti policijos pareigūnai turi daugiau įtakos sudrausminti pažeidėjus nei 15 apsaugos darbuotojų. Senamiesčio seniūnaitis teigė, jog problema yra ir ne itin geras apšvietimas senamiestyje, tad prašė savivaldos atstovų atkreipti į tai dėmesį ir esant galimybei įrengti geresnį apšvietimą.

G. Mačiulaitis taip pat nurodė, jog kai kurie senamiesčio barai, siekdami užtikrinti savo klientų saugumą bei viešąją tvarką, savarankiškai įsirengė filmavimo kameras, tad paprašyta verslo atstovų, esant galimybei, apsvarstyti būdus taip pat įsirengti vaizdo fiksavimo kameras, mat jos gerokai drausminančios pažeidėjus.

Taip pat pabrėžta, jog žinant uostamiesčio kriminogeninius židinius, juose nuolat vykdomas sustiprintas patruliavimas, ypatingai tuo laiku, kai fiksuojama daugiausia pažeidimų – tokios pat tvarkos bus laikomasi ir toliau siekiant užtikrinti viešąją tvarką, sakoma policijos pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Neringoje - vagys?

Feisbuko grupėje „Mūsų Neringa” šeštadienio pavakare patalpintas įrašas apie tai, jog esą daugelis Neringos verslininkų klientams neduoda kasos čekių ir ...
2022-08-13
Skaityti daugiau

Politika

Aušrinė Armonaitė susitiks su uostamiesčio verslininkais ir meru

Antradienį ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Klaipėdoje susitinka su vietos verslininkais ir valdžios atstovais aptarti uostamiesčio verslo ateities krypčių ...
2022-08-09
Skaityti daugiau

Verslas

Per 5 minutes pritarta dalies verslininkų atleidimui nuo rinkliavos

Vienoje iš pagrindinių Klaipėdos senamiesčio gatvių – Žvejų g. – visą šią vasarą vyksiant kapitalinio remonto darbams, joje kavines turintys ...
2022-05-24
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This