Rajono ugniagesiai tikisi naujos įrangos

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad rajono meras Vaclovas Dačkauskas su  Priešgaisrinės tarnybos viršininku Stansilovu Virbausku lankė rajono ugniagesių komandas. Vizitų metu buvo aptartos ugniagesių darbo sąlygos ir galimybės jas pagerinti.

Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Savivaldybės lėšomis remontuojamos ugniagesių komandų administracinės patalpos, garažai, pagalbinės patalpos, perkamos ir ugniagesių aprangos, tvarkomi gaisrinių pastatai. Taip pat Savivaldybė skiria lėšų ir susidėvėjusių ugniagesių automobilių keitimui.

Pranešama, kad 2016–2017 metais Klaipėdos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis už 124,5 tūkst. eurų buvo nupirkti trys automobiliai Priekulės, Endriejavo ir Plikių ugniagesių komandoms. Šiemet už 90 tūkst. eurų iš Savivaldybės biudžeto nupirkti dar du automobiliai Agluonėnų ir Girkalių ugniagesių komandoms. Liko tik viena Veiviržėnų ugniagesių komanda, kurioje kol kas 30 metų senumo susidėvėjusi rusiška GAZ-66 gaisrinė mašina dar nėra pakeista.

„Aplankęs ugniagesių komandas galiu teigti, kad ugniagesių darbo aplinka, jų darbo įrankiai ir turima technika po to, kai 2014 m. Priešgaisrinės tarnybos viršininko pareigas pradėjo eiti Stanislovas Virbauskas, tapo žymiai geresnės”, – pranešime cituojamas rajono meras. Jo teigimu, ugniagesiams reikalinga ir nauja įranga, todėl, išklausius ugniagesių pageidavimus, bus ieškome galimybių jai įsigyti.

Kad ugniagesiams būtinas atsinaujinimas, patvirtino ir Priešgaisrinės tarnybos viršininkas S. Virbauskas.

„Kvėpavimo aparatai – mūsų ugniagesių gelbėtojų svajonė. Jie leistų efektyviai gelbėti tiek žmonių turtą, tiek jų gyvybes. Kiekvienoje komandoje turėtų būti po du kvėpavimo aparatus. Vieno komplekto kaina – 1,7 tūkst. eurų. Mums reikėtų 12 komplektų, tačiau pirmiausia šie aparatai reikalingi Priekulės ir Agluonėnų komandoms, kurios sulaukia daugiausia iškvietimų. Taip pat kiekvienoje ugniagesių komandoje būtini ir GPS imtuvai. Ne visose vietovėse yra gatvių pavadinimų ženklai, todėl šie imtuvai padėtų ugniagesiams geriau orientuotis, ypač naktį, o tai leistų greičiau pasiekti nelaimės vietą. Šie imtuvai kainuoja iki 300 eurų”, – sakė jis.

Pranešama, kad Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba jau trečius metus iš eilės organizuoja mokomąsias-parodomąsias pratybas rajono gyventojams. Šiemet šventė vyks birželio 16 d. Priekulės Vingio parke.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Karjerų tvenkinius apjuos pėsčiųjų takai

Klaipėdoje rajone, Slengių kaime, aplink du buvusių karjerų tvenkinius per trejetą metų norima nutiesti pėsčiųjų takus. Tvenkiniai, tarp kurių esama ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Buvęs rajono meras dažo fontaną*

Spyglys supranta, kad buvusiems meras gyvenimas nėra saldus. Štai buvęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas vadovauja įmonei, kuri specializuojasi fontanų ...
2022-06-30
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Nepamainoma eksmero įmonė

Net keletą kartų skelbtą viešąjį konkursą įrengti fontaną Drevernos kaime laimėjo UAB „Gargždų komunalinės paslaugos”, kuriai vadovauja buvęs Klaipėdos rajono ...
2022-01-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This