Į verslo olimpą – elegantiškais aukštakulniais

Verslas

Įsitvirtinti versle galima ir nesistumdant alkūnėmis, elegantiškai – įsitikinusios Klaipėdos regiono verslias moteris vienijančios asociacijos „Idėjų pakrantė“ narės. Tam būtina pagalba ir palaikymas: kad verslo startas ir įsitvirtinimas būtų sklandus, o potencialių klientų skaičiaus kreivė nuosekliai stiebtųsi.

Organizatorių nuotr.

Šiam tikslui ir susibūrė asociacija „Idėjų pakrantė“, verslaujančias arba savarankiškos veiklos ketinančias imtis moteris kviečianti jau į trečiąjį verslo forumą uostamiestyje „Tarptautinis išmanių moterų forumas 2018“.

Nuo pokalbių prie kavos iki tarptautinio renginio išaugusi idėja – svari parama savarankiškos veiklos siekiančioms moterims. Kasmečiu tapęs forumas sutraukia damas iš viso Klaipėdos regiono. Šiemet viliamasi sulaukti apie pusantro šimto dalyvių.

„Šis renginys ypatingai svarbus atokiau nuo Klaipėdos įsikūrusioms moterims. Klaipėdietėms palankesnės sąlygos nuolat būti socialiai aktyvioje aplinkoje, užmegzti verslo kontaktus, ieškoti bendraminčių, tobulinti savo kompetencijas. O štai tolėliau gyvenančiosios tokių galimybių pasigenda. Moterims nelengva grįžti į profesinę veiklą ir po motinystės atostogų – jos pasigenda motyvacijos ir palaikymo iš šalies, o kaip tik motinystės atostogų metu ir užgimsta ne viena geniali verslo idėja. Štai tokiose situacijose ir įvertinama asociacijos „Idėjų pakrantė“ veikla:  bendri moterų projektai, tarpusavio pagalba. Skaičiuojame, kad tokios paskatos sulaukusios verslus sukūrė per dešimt moterų “, – pranešime spaudai cituojama asociacijos „Idėjų pakrantė“ valdybos pirmininkė Deimantė Makarevičiūtė.

Po forumo renginių  ne viena moteris ryžosi įgyvendinti ilgai brandintą idėją ar plėsti savo verslą. O kad jis gali peraugti į tarptautinę veiklą, liudija šiųmečio forumo pranešėjai. Jų gretose specialiai iš Šveicarijos, Olandijos atvyksta tarptautinę patirtį turinčių lektorių, koučerių ir verslo srities profesionalų (-ių) komanda, kuri pasidalins verslumo paslaptimis ir praktiniais patarimais rinkodaroje, pardavimuose, komunikacijoje ir pristatys išmanius sprendimus verslui.

„Išmanumo faktorius artėjančiame renginyje ypatingai ryškus. Be planuojamų aštuonių lektorių pranešimų dalyvių laukia kūrybinės dirbtuvės, verslo kontaktų mugė, interaktyvios ekspozicijos, kuriose bus pristatomos 3D spausdinimo galimybės, papildytos realybės ir kiti modernūs sprendimai, kuriuos dalyvės galbūt pritaikys realizuodamos savo verslo idėjas“, būsimą renginį apibūdino asociacijos valdybos narė Anita Špakauskė.

Trečiasis „Tarptautinis išmanių moterų forumas 2018“ vyks gegužės 4 d. IBIS STYLES KLAIPĖDA AURORA viešbučio konferencijų salėje (Nemuno g. 51).

Organizatorių nuotr.

INFORMACIJA

Asociacija „Idėjų pakrantė”, susikūrė po 2015 m. Ūkio ministerijos ir VšĮ „Versli Lietuva“ organizuoto mokymų ciklo „Išmani moteris“. „Idėjų pakrantė“ asociacija veikia savanorystės pagrindu ir šiuo metu vienija pusantro tūkstančio verslo moterų bendruomenę Klaipėdos regione. Asociacija  įgyvendina moterų verslumo skatinimo programas, inicijuoja socialinius projektus, aktyviai organizuoja seminarus ir mokymus. Į aktyvią bendruomenės veiklą įsitraukia ne tik uostamiestyje gyvenančios, o ir  atokiau nuo Klaipėdos įsikūrusios moterys. Šios Asociacijos išskirtinumas yra verslumo skatinimas per moterų bendrystę, tarpusavio mentorystę, dalijimąsi rekomendacijomis bei gerąją patirtimi. 2017 m. asociacija gavo finansavimą Klaipėdos miesto suaugusiųjų neformalaus švietimo programos įgyvendinimui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Organizuoja karavaninę išvyką po Vakarų Lietuvą

Karantino metu naują keliavimo formatą – turus automobiliais karavanu – sukūrusi „Šeimų karavano“ komanda šią žiemą kviečia į vienos dienos ...
2021-12-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Mums rašo

„Šeimų karavanas“ – būryje smagiau arba 2020-ųjų iššūkiai turizmui

Praėjusią savaitę šalyje nuvilnijo Tarptautinei turizmo dienai skirti renginiai: miestai bei miesteliai sulaukė didelio susidomėjimo, išaugo lankytojų srautai, o ir geras ...
2020-09-30
Skaityti daugiau

Mums rašo

Pamario gyvenimas lėtu tirpsmo ritmu

Nors pavasaris sunkiai braunasi pro žiemos šaltukus, tikime, kad šiluma jau ne už kalnų. Su kiekvienu savaitgaliu vis daugiau klaipėdiečių ...
2018-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This