Pristatys atnaujintą žvejo etnografinę sodybą

Regionas

Švenčiant Europos muziejų naktį „Modernėjanti Lietuva”, Neringos muziejai kviečia gegužės 19 d. (šeštadienį) 18 val. į Nidos žvejo etnografinės sodybos atnaujintos ekspozicijos pristatymą.

Gintauto Beržinsko nuotr.

Neringos savivaldybė praneša, kad atnaujintoje ir modernizuotoje Nidos žvejo etnografinės sodybos ekspozicijoje pristatoma XX a. pradžios žvejo gyvenamoji aplinka ir buitis, siekiant sustabdyti akimirką, tarsi namas būtų pilnas gyvybės, judesio ir šurmulio.

Ekspozicijoje daiktai eksponuojami tarsi sustingę procese, girdėti šakučių caksėjimas prie pietų stalo, besisukantis verpimo ratelis, kabanti atversta knyga su akiniais, tarsi ji būtų skaitoma tuo metu. Šiuo būdu modernizuotos ekspozicijos kūrėjai, UAB „Ekspobalta” ir „Neringos muziejai” muziejininkai kvies lankytoją pamiršti savo kasdienybę ir nusikelti į praeitį, išlaikyti šią emociją ir nusinešti ją kartu su savimi. Kuo toliau, tuo labiau viskas keisis, tačiau senųjų žvejų gyvenimo ir tradicijų, pamąstymų ir tikėjimų neleis pamiršti naujoji ekspozicija.

Teigiama, jog apsilankę joje, lankytojai ne tik sužinos, kaip gyveno ir kuo užsiėmė senieji žvejai, bet ir patys išmoks naujų dalykų, įgaus išminties, labiau priartės prie to, kas buvo, ir perneš žinias ateinančioms kartom.

Siekiant sustiprinti ekspozicijos turinį, ekspozicijoje naudojamos kompiuterinės projekcijos, interaktyvūs ekranai. Ekspozicijoje susipins praeities šešėliai su šiuolaikinėmis technologijomis.

Nidos žvejo etnografinės sodybos atnaujinimo projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Neringos savivaldybė.

Nidos žvejo etnografinės sodybos adresas – Naglių g. 4, Neringa.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This