Estui suteiktas Klaipėdos universiteto Garbės daktaro vardas

Švietimas

Penktadienį Klaipėdos universitete (KU) vyko Garbės daktaro inauguracija. KU Garbės daktaro vardas už indėlį į jūrinius mokslus, studijas ir ilgametį bendradarbiavimą suteiktas Estijos mokslo akademijos prezidentui, Talino technikos universiteto profesoriui Tarmo Soomere.

Prieš iškilmingą KU Senato posėdį profesorius KU bendruomenei skaitė viešą paskaitą „Daugialypiai klimato kaitos modeliai rytiniame Baltijos jūros regione“. Po paskaitos Senato pirmininkas prof. dr. Vaidutis Laurėnas suteikė Garbės daktaro vardą.

KU mokslo ir meno prorektorė doc. dr. Rita Vaičekauskaitė, pristatydama kandidatą į KU Garbės daktarus, pabrėžė, jog nuo seno Lietuva ir Estija glaudžiai bendradarbiauja įvairiose srityse.

„Baltijos jūra jungia mūsų šalis ir kuria jų nesibaigiančią draugystę. Itin simboliška, jog KU suteikia Garbės daktaro vardą profesoriui už indėlį į jūrinius mokslus, kurie yra svarbūs visoms Baltijos jūros regiono šalims“, – sakė ji.

„Kiekvienam mokslininkui didžiulė garbė gauti Garbės daktaro vardą, tai daugiau nei titulas, puokštė gėlių, įrėmintas pažymėjimas ir daugybė rankos paspaudimų. Tai galimybė nesibaigiančiose lenktynėse sustoti, apsižvalgyti ir suprasti, kokie žmonės yra šalia manęs. Dėkoju Klaipėdos universitetui, už šį išskirtinį pripažinimą. Dėkoju už jūsų norą prisidėti prie ateities, kurioje būtų verta gyventi“, – sakė prof. Tarmo Soomere.

Pasveikinti profesorių atvyko Estijos ambasadorė Lietuvoje Jana Vanaveski, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Seimo narys Dainius Kepenis, laikinai KU rektoriaus pareigas einantis prof. dr. Artūras Razbadauskas, KU Tarybos ir KU Senato nariai ir kiti garbūs svečiai.

Mokslininkas glaudžiai bendradarbiauja su KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto Gamtos mokslų katedros darbuotojais ir studentais. Nuo 2009 m. prof. T. Soomere KU skaito „Bangų dinamikos“ kursą antros studijų pakopos studentams. Be to, savo iniciatyva skaito paskaitų ciklą „Sėkmingų straipsnių receptai“, skirtą doktorantams ir jauniems mokslininkams.

Prof. T. Soomere yra KU Fizinės geografijos doktorantūros komiteto narys, dėstytojų, tyrėjų ir mokslo darbuotojų konkurso komisijos narys.

Šiuo metu prof. T. Soomere yra Estijos mokslų akademijos prezidentas, Talino technologijų universiteto, Kibernetikos instituto Bangų inžinerijos laboratorijos vadovas. Pagrindinės jo mokslinių interesų sritys susijusios su bangomis: Rosbio bangų taikymas, vidinių ir paviršinių bangų teorija bei modeliavimas, ypatingą dėmesį skiriant priekrantės procesams.

2013 metais prof. T. Soomere apdovanotas Baltijos mokslų akademijų medaliu už ypatingą indėlį į Estijos, Latvijos ir Lietuvos mokslininkų bendradarbiavimo jūriniuose moksluose rezultatą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This