#Tikrasis #Elitas

Mums rašo

Žmonės paklaidinti praktiškai visose srityse, o elitu vadina tuos, kurie sukasi tame verslo ar politikos pasaulyje, kuriame nėra moralės, o tik pelnas. Tuos, kurie išnaudodami arba kvailindami kitus, lobsta patys. Tuos, kurie dėl šlovės, įtakos ir pripažinimo pasiruošę padaryti viską, o prireikus – tapti netgi išdavikais.

Ir didžiausia bėda mūsų visuomenėj yra ta, kad būtent jie yra mūsų kasdienė „AKTUALIJA”. Tie, kurie gyvena skandalų apsuptyje arba juos kuria. Didžiausias dėmesys jiems, kuris, be visa ko, dar ir negatyvus. Jie neverti mūsų dėmesio, nebent esame pasiruošę melstis už juos ir jų sielas, antraip mes jiems leidžiame vogti mus pačius iš savęs.

Žmonės pamiršo arba iš jų atminties buvo ištrintas supratimas, kas iš tikrųjų yra elitas, nes būtent į tikrąjį elitą atsigręžti turime, o tada imti sekti tais, kurie tam elitui priklauso. Jie mūsų kelrodžiai. Jie mūsų šviesa.

Tikrasis elitas ir jo branduolys – tai žmonės, kurie dirba kitų labui ir siekia visuotinio gėrio. Tai intelektualai, mokytojai, menininkai ir gabūs darbo žmonės, kurie, be visa ko, yra sąmoningi ir gebantys mąstyti, ir ne tik matyti, bet ir skirti. Tai mūsų šviesa, tikrieji vedliai.

Materialus turtas, kaip elito skiriamasis bruožas, iš esmės yra neteisingas ir apgaulingas. Kad tik turtas turi įtaką –  klaidingas mums primestas įsivaizdavimas, kuris mumyse veikia, kaip žemos savivertės signalas, kurio atakuojami imam vytis pinigus ir įsivaizduojamą šlovę ir garbę jų įgijus.

Didžiausia įtaka yra žmonių susitelkimas bendram gėriui. Tai vienybė, kuriai užkirsti kelią vadinamas elitas nenuilstamai siekia jau ne vieną amžių.

Ties tuom dirba didžiulės pajėgos, o idėjai „skaldyk ir valdyk” skiriami milžiniški resursai. To rezultatas aiškiai matomas – dabar dėl skirtingų pažiūrų ir įtakos vaidijasi ne tik valstybės, bet ir religijos, tautiečiai, kaimynai, giminės, šeimos nariai, broliai ir sesės. Išgyvename laikotarpį, kai dominuoja konkurencija ir susvetimėjimas.

Mes apkvailinti. Tikrasis elitinio žmogaus bruožas – tai gera valia. Meilės ir taikos siekis tiek viduje, tiek išorėje.

Skirkit, ką garbinat ir ko gyvenime siekiat. Būkit tikruoju elitu.

Mindaugas Šerna

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Reakcija į "mitingą" #Studijuoti_negalima_naikinti

Per Lietuvą vilnija renginių vedėjų banga ir, nepatikėsit, jau tampa įprasta mitingus „moderuoti”, vadinasi, nukreipti viena ar kita linkme – ...
2018-05-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This