Bandys reanimuoti Teatro aikštę

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša tęsianti procesus, siekdama suaktyvinti veiklą senamiesčio širdyje – Teatro aikštėje – ir panaikinti sezoniškumo įtaką uostamiesčio senamiesčiui.

Pranešama, jog neseniai savivaldybės atstovai buvo susitikę su Klaipėdos senamiesčio verslininkais, gintarų prekybininkais bei turizmo specialistais. Kalbėta, kaip atgaivinti Teatro aikštę. Skambėjo pasiūlymai kiekvieną vakarą įjungti lempučių girliandą (kaip buvo kalėdiniu laikotarpiu), rengti muzikinius pasirodymus, gatvės teatro vaidinimus, pastatyti daugiau suoliukų bei pasodinti želdinių, rengti nemokamas filmų peržiūras dideliame ekrane ir kt.

Teatro aikštėje planuojama visiems norintiems be jokių mokesčių ar leidimų leisti koncertuoti ir rengti teatralizuotus pasirodymus. Palmiros Mart nuotr.

Po šio susitikimo Klaipėdos savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje gyventojų buvo paprašyta pasidalinti savo mintimis, kaip, jų manymu, reikėtų Teatro aikštę atgaivinti, kas ten turėtų vykti, kad žmonės norėtų lankytis. Šis klausimas sulaukė didelio susidomėjimo ir kelių šimtų pasiūlymų.

Šį pirmadienį visi gyventojų pageidavimai bei pasiūlymai buvo aptarti ir įvertinti.

Atsižvelgiant į gyventojų nuomonę, Teatro aikštėje planuojama visiems norintiems be jokių mokesčių ar leidimų leisti koncertuoti ir rengti teatralizuotus pasirodymus. Numatoma kviesti menininkus, kad šie Teatro aikštėje organizuotų parodas bei meninius renginius. Planuojama tartis su Klaipėdos etnokultūros centru, siūlant dalį savo programos perkelti į Teatro aikštę. Neatmetama ir milžiniško kino ekrano mintis.

Teigiama, jog bus pasirūpinta ir erdvės infrastruktūra bei išvaizda. Žadama, kad  netrukus šioje erdvėje atsiras daugiau suoliukų, gėlynų. Jau šią vasarą Teatro aikštėje bus galima naudotis nemokamu WiFi ryšiu. Tamsiaisiais metų sezonais erdvė bus apšviesta. Tiesa, kaip – dar nenuspręsta. Numatoma atnaujinti ir fontaną. Prie jo bus galima išgirsti Anikės dainą ar istoriją apie mergelės gyvenimą.

Pranešama, jog tai –  dar ne visos naujovės Teatro aikštėje. Visos suinteresuotos grupės, įtraukiant ir gyventojus, dar kartą susitiks bei sudėlios galutinius taškus ir terminus.

O kol kas Klaipėdos savivaldybė kviečia visus, turinčius pasiūlymų ar pastabų, susisiekti elektroniniu paštu viesiejirysiai@klaipeda.lt ar Klaipėdos m. savivaldybės paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Visiškai girtas vairuotojas taranavo vilkiką

Policija skelbia apie girto vairuotojo sukeltą avariją. Ketvirtadienį apie 11.15 val. Klaipėdos rajone, Vėžaičiuose, automobilį „Nissan Primera“ vairavęs 35 metų ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This