Pardavinėjo nebetinkamus vartoti produktus

Kriminalai ir nelaimės

Bendrovė į rinką tiekdavo maisto produktus, kurių galiojimo laikas buvo pasibaigęs, klastojo prekių ženklinimą apie realizacijos terminus  – su ekonominiais nusikaltimais kovojantys Klaipėdos policijos pareigūnai sustabdė bendrovės veiklą ir užkirto kelią netinkamai produkcijai patekti ant vartotojų stalo.

Policija praneša, kad tyrimo metu buvo rastas bendrovei priklausantis sandėlis, kuriame buvo laikoma produkcija (arbata, aliejus, saldainiai, sausainiai, vaisvandeniai ir kt. ) su pasibaigusiu realizacijos terminu, vyko produkcijos realizacijos termino ženklinimo klastojimas, produkcijos perpakavimas. Sandėlis buvo paslėptas nuo maisto veterinarijos tarnybos.

Kratos metu bendrovės sandėlyje aptikta 300 skirtingų rūšių įvairių maisto produktų (bendras kiekis sudaro apie 9000 kg.), kurių galiojimo terminas pasibaigęs pradedant nuo 2013 metų iki 2018 metų. Taip pat aptikta prekių galiojimo ženklinimui skirta techninė įranga, pakavimo įranga, jau pagamintos ženklinimo etiketės, įvairios cheminės medžiagos, skirtos ženklinimui pašalinti. Bendrovė užsiima ir ne maisto produktų (šunų, kačių ėdalo, žaislų ir kt.) prekyba Lietuvoje ir Latvijoje.

Prekės dažniausiai buvo tiekiamos provincijoje esančioms nedidelėms parduotuvėms, kai kuriems didiesiems prekybos tinklams bei eksportuojamos į Latviją.

Buvo atliktos kratos ir įtariamųjų gyvenamosiose vietose, tarnybiniuose automobiliuose, administracinėse patalpose. Kratų metu rasta šovinių, namų gamybos alkoholinių gėrimų, apie 12 000 eurų grynųjų pinigų bei kitų tyrimui reikšmingų daiktų.

Pranešama, kad tyrimo metu surinkta informacija leidžia įtarti, jog įmonės atstovai tyčia neįtraukdavo į apskaitą privalomų įtraukti ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių, susijusių su turto, įsipareigojimų dydžio arba struktūros pasikeitimu, tad jie įtariami ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Šiuo metu įtarimai pareikšti 4 asmenims. Neatmetama, jog įtariamųjų skaičius didės. Ikiteisminį tyrimą byloje atlieka Klaipėdos AVPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Rusiško kapitalo parduotuvės atidarymas naujoje vietoje ažiotažo nesukėlė

Ukrainoje uždraustas rusiško kapitalo parduotuvių tinklas „Mere” sėkmingai gyvuoja ir toliau plečia savo veiklą Lietuvoje. Pirmadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nei šuns, nei prekių, nei pinigų

Ir toliau sukčiai apgaudinėja patiklius klaipėdiečius. Dėl prarastų pinigų penktadienį į uostamiesčio policiją kreipėsi dar du asmenys. Moteris nurodė, jog ...
2022-11-12
Skaityti daugiau

Verslas

Lietuvių įpročiai: mažiau vaisių ir daržovių, pirmenybė - vietinei produkcijai

Lyginant su kitomis Baltijos šalimis, pirkėjai Lietuvoje labiausiai vertina lokaliai užaugintą ir pagamintą produkciją, tačiau vaisių ir daržovių dalis pirkinių ...
2021-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This