Klaipėdoje – Baltijos chirurgų kongresas

Sveikata

Gegužės 10-12 dienomis Klaipėdos universitete vyks tarptautinis Baltijos chirurgų ir Lietuvos chirurgų asociacijų organizuojamas 9-asis Baltijos chirurgų kongresas.

Kas ketverius metus vykstantis kongresas organizuojamas vis kitame Baltijos šalių mieste. Klaipėdoje tokio masto renginys vyks pirmą kartą. Baltijos chirurgų kongrese dalyvaus apie 430 chirurgų, medikų ir mokslininkų iš Baltijos šalių bei pasaulio klinikų ir universitetų.

„Bus diskutuojama apie tolimesnę slaugos mokslo perspektyvą, kaip siejasi mokslas su praktika”, – sakė A. Razbadauskas. KU nuotr.

Pagrindinis Baltijos chirurgų kongreso tikslas yra sutelkti Baltijos šalių (Lietuvos, Latvijos, Estijos) bei Baltijos jūros šalių chirurgus ir medikus plėtoti tarpvalstybinį bendradarbiavimą, siekiant spręsti šiandienos iššūkius medicinos ir sveikatos mokslų srityje. Nors kongresas vienija Baltijos šalių medikus, tačiau renginyje pranešimus skaitys ir mokslininkai, žymūs chirurgai iš viso pasaulio: Jungtinių Amerikos valstijų, Vokietijos, Austrijos, Jungtinės Karalystės, Ukrainos, Rusijos, Belgijos, Lenkijos ir kt.

Lietuvos chirurgų asociacijos prezidentas bei laikinai Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas einantis prof. dr. Artūras Razbadauskas teigia, jog šis kongresas vienija ne tik Baltijos šalių chirurgus, bet ir slaugytojus, kurie dirba kartu su chirurgais.

„Kongrese dalyvaus mokslininkai iš Lietuvos universitetų, kurie rengia slaugytojus: tai Vilniaus universitetas, Lietuvos sveikatos universitetas ir Klaipėdos universitetas. Bus diskutuojama apie tolimesnę slaugos mokslo perspektyvą, kaip siejasi mokslas su praktika. Taip pat slaugytojams, praktikams tris dienas vyks mokymai, kuriuos ves profesionalai“, – universiteto pranešime cituojamas A. Razbadauskas.

Kongrese pranešimus skaitys 10 kviestinių svečių, tarp kurių – Pasaulio chirurgų draugijos pirmininkas A. Fishera, Jungtinių Amerikos valstijų Klivlando klinikų vadovas R. M. Walshas.

„Tai medicinos pasaulyje puikiai žinomos figūros, kurių dalyvavimas yra didžiulė garbė ir atsakomybė“, – teigia Lietuvos chirurgų asociacijos prezidentas bei laikinasis Klaipėdos universiteto rektorius A. Razbadauskas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This